Poika tulee kotiin

3.5.16

Nuorisopastori Henna Salo kertoo helatorstaista jääkiekkovertauksin

Helatorstai on monille vielä vapaapäivä. Sen tarkoitus on jäänyt hieman vieraammaksi suurelle yleisölle. Silloin juhlitaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksestä riippumatta sitä, että Poika on tullut kotiin.    Jumala oli Jeesuksessa maan päällä, ja kun Jeesus astui taivaaseen, Jumalan Poika tuli takaisin taivaan kotiin.
   Poika on urheilussa vakiintunut pokaalin nimeksi. On suuri ilo, kun Poika tulee takaisin kotiin: kaupunkiin tai maahan, josta se on ollut pois.
   Vielä suurempi ilo on kristityille se, että Jeesus on kerran palannut taivaaseen.
   Voittosaunaan emme pääse kuin ehkä median kameroiden välityksellä. Jeesuksen paluu kuitenkin merkitsee sitä, että kerran mekin saamme istua taivaan kodin saunan lauteilla ja laulaa uutta laulua.
   Ilmassa on siis suuren urheilujuhlan tuntua. Voisiko helators­tai muistuttaa meitä siitä, että odotamme joka hetki Jeesuksen paluuta maan päälle ja sitä, että hän noutaa meidätkin taivaaseen? Aina sitä ei arjessa muista. Elämä voi tuntua puuduttavalta, harmaalta tai jopa jostain syystä ajoittain epätoivoiselta.
   Ei tunnu, että odotamme suurta finaalia tai että olemme itse asiassa voittajajoukkueessa, jonka molari on jo seivannut tiukimmankin syötön.
   Urheilulliset vertauskuvat eivät ole vieraita Raamatussakaan. Paavali kirjoittaa Filippin seurakunnalle: Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat.
   Odotamme päivää, jolloin mekin voimme lähteä voitolla suureen yöhön. Se aika ei ole vielä, mutta se on jo nyt.

Helatorstaita vietetään tänä vuonna
5. toukokuuta.

 

Artikkeli on osa lehteä 16/2016