Siikalatvan lähetysjuhliin 99 päivää

25.5.16

Syyskuun 2.–4. päivä järjestettävät Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat näkyvät jo nyt Piippolan katukuvassa lähetysjuhlien banderolli-mainoksena.
   Juhlien mainosmateriaalin on suunnitellut Piippolan ammatti- ja kulttuuriopistolta media-assistentiksi valmistuva, kärsämäkinen Jaana Salo.
   Julisteen kuvituksen suunnittelussa ohjenuorana oli juhlan slogan: Koti ovella. Salon työ kuvaa hyvin, kuinka maailma on tullut kotiovelle. Aihe on ajankohtainen maailmantilanteen vuoksi. Pakolaisvirran johdosta tuntuu, että maailma on pienentynyt.
   – Lähetystyötä tehdäkseen ei tarvitse lähteä maailmalle, vaan työn voi aloittaa kotiovelta. Näin on ollut aina, Jaana Salo muistuttaa.
   Lähetysjuhlien päänäyttämönä on Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto.
   Juhlien toteutus on Siikalatvan seurakunnalle iso ponnistus. Oman kortensa kekoon kantaa myös Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto. Vs. rehtori Hannele Siekkinen on luvannut koko henkilökunnan päivän työpanoksen käytettäväksi juhlavalmisteluihin.
   Juhlat alkavat virallisesti lauantaina, jolloin vietetään lähetysjuhlaa. Sunnuntain järjestetään piispanmessu ja Latvalta maailmalle -pääjuhla, joka on samalla Siikalatvan seurakunnan 10-vuotisjuhla.

 

Artikkeli on osa lehteä 18/2016