Viljely Karjasillalla kehittyy yhteisölliseksi

16.5.16

Karjasillan kirkon pihamaalla on harjoitettu kaupunkiviljelyä jo kolmen vuoden ajan ja nyt toiminta on laajenemassa aiempaa yhteisöllisemmäksi. Alkavana kesänä on viljelijöiden yhteisiä talkoopäiviä, kesäkahviloita sekä opastusta kaupunkiviljelyyn.
   Ensimmäinen kaupunkiviljelypäivä pidetään lauantaina 21.5. kello 13 Karjasillan kirkon pihalla.
   – Jumala kutsuu meitä viljelemään ja varjelemaan. Viljely muistuttaa meitä yhteydestä luomakuntaan, auttaa siirtämään vanhoja perinteitä ja kannustaa ihmisiä kokeilemaan multasormen taitojaan, sanoo kappalainen Kimmo Kieksi.
   Karjasillan kirkon lähialueen asukkailla on ollut mahdollisuus varata ilmaiseksi käyttöönsä viljelylaareja ja kasvattaa yrttejä, vihanneksia ja kukkia.
   Karjasillan kirkon piha on vanhaa viljelysmaata, siksi mahdollisuutta palstaviljelyyn laarien lisäksi on tarkoitus kartoittaa.
   Kieksi uskoo siihen, että kaupunkiviljelyn suosio kasvaa tulevaisuudessa ja yhä useampi kaupunki vihertää kattopuutarhoineen, marjapensaspuistoineen ja yhteisöllisine viljelysmaineen.
   Viljelylaareja voi varata jo nyt soittamalla Kimmo Kieksille 050 3105 001 tai sähköpostilla kimmo.kieksi@evl.fi.

VINKKI: Voit jakaa jutun sosiaalisessa mediassa kopioimalla jutun osoitteen ja liittämällä sen esimerkiksi Facebookissa tilapäivitykseesi, jolloin linkki syntyy automaattisesti. Sen jälkeen osoitetekstin voi pyyhkiä pois, ja kirjoittaa oman tilapäivityksen.

Artikkeli on osa lehteä 17/2016