Martti Tihinen

Virsiveteraanit ja poika mukana Kaiken kansan virsikisassa

16.5.16

Ensimmäisissä treeneissä kylvettiin savusaunassa, ja laulettiin 60 virttä läpi. Sillä lailla päästiin käsittämään, että mitä tämä oikein on, kertoo Leo Tihinen.
   Hän edustaa Virsiveteraanit ja poika -joukkuetta, joka kisaa sunnuntaina 22.5. valtakunnallisen Kaiken kansan virsikisan finaalissa Karjasillan kirkossa Oulussa. Tapahtuma käynnistyy heti kello 10 alkavan messun ja kirkkokahvien jälkeen, eli kisa käydään noin kello 11.30–13.
   Leikkimieliseen virsitietoutta mittaavaan kisaan saapuu kahdeksan joukkuetta eri puolilta Suomea.   Joukkueet ovat selvittäneet tiensä finaaliin kirkkomusiikkipiirien alueellisten karsintojen kautta.
   Finaali on yleisölle avoin, eli sitä voivat tulla seuraamaan kaikki virsistä ja virsilaulusta pitävät.

Haussa enemmän
virsitieto kuin laulutaito

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n organisoimassa kisassa ei mitata ensisijaisesti laulutaitoa, vaan yleistä virsien tuntemusta. Kilpailun tavoitteena on kannustaa suomalaisia laulamaan virsiä ja tutustumaan suomalaiseen virsiperinteeseen. 
   Pohjois-Pohjanmaan piiriä edustaa ensimmäisen, kaksi vuotta sitten järjestetyn Virsikisan voittaja, haukiputaalainen Virsiveteraanit ja poika. Joukkueeseen kuuluvat Leo Tihisen lisäksi Martti Tihinen, Teuvo Päkkilä ja Rauno Kinnunen.
   Haukiputaalaisjoukkue on harjoitellut säännöllisesti, sillä kisan taso on kova.
   Finaalissa on luvassa musiikkiarvoituksia, virsien ja niiden säkeistöjen tunnistusta pelkän numerotiedon perusteella. Melodian ja sanojen lisäksi täytyy tuntea myös virsien syntyhistoria.

VINKKI: Voit jakaa jutun sosiaalisessa mediassa kopioimalla jutun osoitteen ja liittämällä sen esimerkiksi Facebookissa tilapäivitykseesi, jolloin linkki syntyy automaattisesti. Sen jälkeen osoitetekstin voi pyyhkiä pois, ja kirjoittaa oman tilapäivityksen.

Artikkeli on osa lehteä 17/2016