Tuirassa toivotaan kuvia ja tarinoita kirkon 100-vuotisjuhlaan

7.6.16

Tuiran kirkko täyttää elokuussa 100 vuotta. Kirkkoon liittyviä valokuvia tai sanallisia muisteluksia kerätään parhaillaan.
   – Kirkon aulaan on tavoitteena koota näyttely, jossa katsellaan sekä historiaan että nykypäivään. Perhealbumeiden valokuvia otetaan mieluusti vastaan. Mielellään kuulisimme myös ihmisten Tuiran kirkkoon liittyviä tarinoita, vinkkaa kirkkoherra Niilo Pesonen.
   Kirkon juhlaa vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna.
   Lauantaina 27.8. päivällä on tarjolla erityisesti lapsiperheille suunnattua ohjelmaa.
  Lauantai-iltana järjestettävässä paneelikeskustelussa käydään läpi sitä, mitä seurakunta on merkinnyt Tuiran alueelle tähän mennessä ja miten seurakunta on läsnä ihmisten elämässä tulevaisuudessa.
   Lisäksi on tarkoitus järjestää musiikkipainotteinen ”entisten nuorten ilta”.
  Viikonlopun aikana kuullaan myös virolaisen ystävyysseurakunnan Räpinan kirkkokuoron, Tuiran seurakunnan lapsikuoron ja D’amen-kuoron yhteiskonsertti.
   Sunnuntaina 28.8. juhliminen jatkuu piispanmessulla, pääjuhlalla sekä ruokailulla.
   Ajatus omasta sakraalitilasta heräsi, kun Tuira liitettiin 1800-luvulla osaksi Oulun kaupunkiseurakuntaa. Rukoushuone vihittiin käyttöön elokuussa 1916. Vuoden 1966 seurakuntajaossa siitä tuli vastaperustetun Tuiran seurakunnan kirkko.
   Alkuperäisestä rukoushuoneesta näkyy ulospäin enää vain puuosa, sillä tiloja on laajennettu sekä 1967 että 1992.
   Kirkon juhla ei rajoitu yksinomaan elokuiseen viikonloppuun.
   – Koko vuosi on oikeastaan juhlavuosi. Jo pääsiäiseksi toteutettiin musikaali ja juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa on luvassa syksyynkin, Pesonen sanoo.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 19/2016