Oulun Kuusisaaressa järjestettävä Qstock kokoaa yhteen kymmeniä tuhansia ihmisiä.Kuva: Sanna Turunen / Arkisto

Kirkko tarjoaa levähdyspaikan Qstockissa ja vihillekin pääsee

13.7.16

Oulun ev.lut. seurakunnat tarjoaa jälleen Qstockin kävijöille mahdollisuuden hetken hengähdystaukoon festarihumun keskellä.  Festivaalialueelle pystytetään teltta, joka palvelee kävijöitä 29.–30.7. porttien aukeamisesta iltaan saakka.
   Seurakuntien teltalla voi käydä virkistäytymässä, juoda raikasta vettä ja lepuuttaa festarikulkemisista väsähtäneitä jalkoja. Teltalla on päivystämässä sekä seurakuntien työntekijöitä että vapaaehtoisia.
   Tuiran seurakunnan seurakuntapastori Helena Paalanteen mukaan festareilla keskeistä on musiikki, ilonpito ja yhdessä oleminen ystävien kanssa.
   – Nämä ovat Luojan suuria lahjoja ja me haluamme olla paikan päällä toivottamassa seurakunnallemme siunattua festivaalia, Paalanne kertoo.
 
Helposti naimisiin
Kuusisaaressa

Tänä vuonna Qstockissa on mahdollisuus mennä naimisiin.
   – Mikäli morsiuspari niin toivoo ja paperiasiat ovat kunnossa, myös kirkollinen vihkiminen järjestyy festivaaleilla, Paalanne lupaa.
   Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä ev.lut. kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista myös silloin, kun toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan, ja toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt ev.lut. kirkon jäsen.
   Mukaan tarvitaan esteettömyystodistus, joka on hankittu viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä jommankumman vihittävän kotiseurakunnan kirkkoherranvirastosta.
 

Artikkeli on osa lehteä 21/2016