Kaksi viikkoa kahvinkeittoa

4.8.16

Haukiputaan seurakuntakeskuksen vieressä Kirkkotiellä on punainen puutalo Wirkkula, joka huokuu vanhan ajan maalaisromantiikkaa. Sinne avattiin juhannuksen jälkeen lähetystyön kesäkahvila, jota ovat pyörittäneet kesäsetelinuoret. Kahden viikon pestin kahvilanpitäjinä tekivät myös Saana Kivelä ja Anna Suomela.
   – Tulemme tänne aina kymmeneksi ja leivomme aamulla päivän tarjottavat, he kertovat.
   Vinkkejä hyvin kaupaksi menevistä tuotteista he ovat kyselleet aiemmin kahvilassa työskennelleiltä. Haastattelupäivänä pöydästä löytyy pullaa, mokkapaloja ja mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Erikoisia reseptejä he eivät ole kokeilleet.
   – Pulla menee aina hyvin kaupaksi, he tietävät.
   Molemmat tykkäävät leipomisesta, mutta 17-vuotias Kivelä ja 16-vuotias Suomela eivät haaveile siitä ammattia. Annalle kesätyö on ensimmäinen, Saanalla on kokemusta puutarhalta ja isosena olemisesta.
   Säät ovat suosineet heitä, sillä koko pestin ajan on ollut aurinkoista. Tytöt ovat saaneet omat vanhemmat visiitille kahvilaan, ja kavereita on piipahdellut tuvassa. Kesäkahvilassa käy heidän mukaansa kaikenikäistä väkeä lapsiperheistä ja mummoihin ja pappoihin.
   Koska maksu onnistuu vain käteisellä, asiakkaita on jouduttu myös käännyttämään pankkiautomaatille. Tytöistä erityisen hienoa on se, että tuotto menee ihmisten auttamiseen lähetystyön kautta.
   – Se on tosi kiva asia.

ELSI SALOVAARA


Wirkkulan kesäkahvila on avoinna perjantaihin 5.8. saakka kello 12–15.
 
Oulun Tuomiokirkon Cafe Krypta 12.8. saakka ma-to kello 1019, pe kello 1015.
Kahvimylly torstaina 18.8. klo 13–14.30 Myllyojan seurakuntatalossa.

Oletko sinä käynyt Oulun seurakuntien kesäkahviloissa?

Artikkeli on osa lehteä 22/2016