Päivän työ

31.8.16

Haukiputaan diakoniatyöntekijä Minna Lappalainen järjesti työpäivänsä aikana ruoka-apua ja taloudellista apua.

Maanantaiaamu alkaa vastaamalla päivystyspuhelimeen. Ensimmäinen soittaja on kuullut, että meiltä voi saada ruoka-apua.
   Käymme läpi hänen elämäntilannettaan. Soittaja on työtön ja taloudellinen tilanne on tiukka joka kuukausi. Lapset ovat tulossa käymään ja toimeentulotuki tulee vasta lasten vierailun jälkeen. Sovimme, että hän voi tulla hakemaan meiltä kaupan ylijäämäruokaa parin tunnin päästä.
   Aamun toinen puhelu tulee jo ennestään tutulta seurakuntalaiselta, joka kysyy, milloin olen tulossa hänen luokseen kotikäynnille.
   Kolmannessa puhelussa nainen kertoo, että rahat eivät riitä ruokaan ja kertoo kuulleensa, että diakonityöstä voisi saada ostokortteja. Siinä hetki keskustellaan perheen tilanteesta ja sovitaan tapaaminen seuraavaan päivään.
   Tiistaina, vähän ennen edellisenä päivänä sovittua tapaamista rukoilen Jumalan siunausta kohtaamiseen: ”Herra, tule tähän tapaamiseen kanssani”.
   Nainen alkaa kertoa perheen tilanteesta. Kysyn täydentäviä kysymyksiä. Tarkistan, että perhe saa heille kuuluvat tuet ja ohjaan ottamaan yhteyttä toimentulotukeen osassa asioista.
   Teemme avustushakemuksen, joka käsitellään seuraavana päivänä diakoniatiimissä, jossa ovat paikalla Haukiputaan seurakunnan neljä diakoniatyöntekijää.
   Lopuksi kysyn vielä, haluaako nainen, että rukoilen hänen puolestaan. Kysymys tulee yllätyksenä. Hetken hämmennyksen jälkeen nainen vastaa ”Kiitos”.
   Keskiviikkoaamuna aloitamme avustuspalaverin kirjoittamalla sillä viikolla avustusta hakeneiden nimet ylös paperille. Tämän jälkeen rukoilemme kaikkien apua hakeneiden puolesta.
   Vasta sen jälkeen alamme keskustella siitä, miten voisimme kutakin henkilöä tai perhettä auttaa. Avustuskokouksen jälkeen soitan naiselle ja kerron päätöksestämme sekä siitä, miten hän saa avustuksen. Puhelun lopuksi toivotan siunausta hänelle ja hänen perheelleen.
 

Artikkeli on osa lehteä 24/2016