Päivän työ

18.8.16

Marketta Taipaleenmäki huokaisi helpotuksesta, kun koko päivän järjestelyjä vaatinut illanvietto sujui hyvin.

Aloitin aamuni soittamalla läpi lähetystiimin jäsenet. Illalla on luvassa lähetyksen toimintailta Kurun kodalla Rantsilassa, ja haluan varmistaa, että kaikki ovat ajan tasalla tehtävistä. Vapaaehtoiset tiimiläiset ovat todella tärkeitä Siikalatvan seurakunnassa.
   Lähetystyön osuus lastenohjaaja-vahtimestari-lähetyssihteerin työnkuvastani on vain 10 prosenttia, mutta tämä päivä on oikeastaan kokonaan sitä. Liki kolmenkymmeneen vuoden aikana olen tehnyt seurakunnassa monenlaista työtä. Aiemmin tein keittiöhommiakin, mutta jalat eivät enää kestä sitä.
   Nykyisin vedän pääasiassa perhe- ja päiväkerhoja sekä varhaisnuorten kerhoja. Olen alkujaan kouluttautunut ompelijaksi ja askartelu ja käsityöt ovat se minun juttuni. Aikoinaan olen työskennellyt myös perhepäivähoitajana.
   Soittokierroksen jälkeen käyn hakemassa kaupasta illan leikkimielisten kilpailujen palkinnoiksi muun muassa perunankuorimishanskoja ja kyniä. Palattuani Pulkkilan seurakuntatalon kerhotiloihin etsin varastosta pihapelejä, jotka ovat muuton jäljiltä hukassa.
   Tällainen kappeliseurakuntien yhteinen illanvietto on hyvä juttu. Koetan rohkaista siikalatvalaisia kulkemaan ristiin eri kappeliseurakuntien alueella. Minulle se on ihan luontaista, sillä olen syntynyt Rantsilassa, asunut Kestilässä ja Pulkkilassa, ja työpisteeni on ollut pitkään Piippolassa. Pyhäntä on ainoa, jossa olen ollut vain käymässä.
   Ilta Kurun kodalla sujuu hienosti ja sadekaan ei meitä kastele, vaikka se minua huoletti. Kappalainen Jonne Pirkola pitää hartauden tunnelmallisesti kynttilänvalossa. Kaikki paikalla olijat osallistuivat peleihin lapsista alkaen. Parhaiten pisteitä kerännyt lapsi ja aikuinen saavat palkinnot. Minua ilahduttaa erityisesti, että kynäpaketin saa ekaluokalle menevä poika.
   Kannustan aina vanhempia antamaan lapsilleen rajoja ja rakkautta. Jos lapsi on huonossa seurassa, hänet pitää mennä kylmänviileästi hakemaan pois. Eläkeikään minulla on viisi vuotta, jos vain pysyn terveenä. Mietin jo nyt, että lapsia jää varmasti kova ikävä.