Lähetysjuhlien tienvarsimainoksen voi bongata esimerkiksi Rantsilasta. Kuva: Elsi Salovaara

Piippolan lähetysjuhlilla on esillä laaja kattaus ulkomaantyötä

18.8.16

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlilla syyskuun alussa pääsee kuulemaan isoa joukkoa ihmisiä, joilla on ensi käden tietoa ja kokemusta kirkon tekemästä hengellisestä työstä ulkomailla.
   Pakolaiset kotiovella on otsikkona Aaro Rytkösellä, joka on Kirkon ulkomaanavun uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston sihteeristön päällikkö.
   Pipliaseuran ulkomaisen työn ohjelmajohtaja Richard Brewis puolestaan kertoo, miksi Ambomaa tarvitsee uuden raamatunkäännöksen.
   Lähetystyöntekijä Sanna Erelän kanssa kuulijat pääsevät Jerusalemiin, etsimään kristinuskon juuria. Muuttuvan maailman haasteista Tansaniassa kertovat vuodesta 2007 alkaen Tansaniassa lähetystyötä tehneet Pia ja Mikko Pyhtilä. Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen maahanmuuttajatyötä vuodesta 2006 alkaen Saksassa tehneet Suvi ja Ari Salminen kertovat työstään siirtolaisten parissa.
   Inkerin kirkon työtä Vienan Kemissä valottaa Vienan Kemin seurakunnan kirkkoherra Vladimir Jakushov. Nepal maanjäristyksen jälkeen on aiheena yli 30 vuotta Nepalissa työskennelleellä Kirsti Kirjavaisella. Hosainan teologisen seminaarin rehtori Degu Genffe sekä Etiopiassa seurakuntatyön neuvonantajana ja opettajana toimiva Taina Taskila pohtivat puheenvuorossaan, miksi Etiopian kirkko kasvaa.
   Lähetysjuhlien tilaisuudet järjestetään pääosin Piippolan ammatti- ja kulttuuriopiston juhlasalissa 2.–4. syyskuuta.