Marttojen esittelypisteestä löytyi suunkostukettakin.

Piispan perässä kymmenettä kertaa

31.8.16

Reilua tuntia ennen viime viikonlopun piispansauvakävelyn alkua taivaalta tuli vettä kaatamalla. Ukkonen jyrisi ja osassa Oulua taivas nakkeli rakeita.
   Piispa Samuel Salmi uskoi lenkin alkaessa, että hurja aamusää säikäytti monet kävelijät jäämään kotiin. Samalla hän saattoi riemuita siitä, että kävelyjoukko ei ollut kutistunut olemattomaksi. Erimittaisille lenkeille lähti runsas määrä nuoria ja vanhempia ihmisiä.
   Lauantainen piispansauvakävely järjestettiin nyt kymmenennen kerran. Osalla lähtijöistä oli kiinnitettynä kävelysauvoihin kymmenen piispansauvakävelytarraa muistona ulkoilutapahtumasta.
   Lenkki starttasi Oulun kaupunginteatterin edestä. Talon ala-aulassa ja ulkona teatterin pihalla toimintaansa esitteli kaksikymmentä järjestöä, kuten Martat, Diakin Oulun toimipiste ja Oulun Diakonissalaitos esittelivät koulutustarjontaansa.

Sienikirjat
arvonnan voittajille

Rauhan Tervehdyksen esittelypisteellä perehdyttiin lehden historiaan. Esillä olivat vuosikerrat vuosilta 1966 ja 1976, joiden lisäksi pöydästä löytyi myös lehden 100-vuotishistoriakirjoja.
   Pienessä tietovisassa kysyttiin, millaisia kirjoituksia lehdessä julkaistiin aluksi (hartauskirjoituksia ja mietelauseita), mihin asioihin lehti otti tiukasti kantaa sotavuosina tanssivillityksen lisäksi (alkoholin käyttöön, tupakointiin) ja miten Kauko Putki liittyy lehden historiaan (keskustelua herättänyt palsta, johon kirjoitettiin nimimerkillä).
   Palkintona olleet sienikirjat voittivat Helena Kauppila ja Hanna Tuohimaa. Toimitus kiittää kaikkia osallistujia.

RIITTA HIRVONEN
ELSAI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 24/2016