Piispansauvakävely etenee musiikin tahdissa

18.8.16

Oulun hiippakunnan erikoisuus, jokavuotinen Piispansauvakävely, järjestetään kymmenettä kertaa lauantaina 27. elokuuta kello 11–14 Oulun kaupunginteatterin alueella. Tapahtuma on ilmainen eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
   Piispa Samuel Salmi haastaa tapahtumaan tutun virren sanoin ”kaikki ne, joissa ääni on”. Teemana on Laulavin askelin luonnon keskelle. Merkkivuonna ennen lenkille lähtöä kuultavat puheenvuorot onkin jätetty minimiin ja korvattu musiikilla.
   Perinteisen vuoden vieraan puheenvuoron sijaan lavalla nähdään valtakunnallisen Kaiken kansan virsikisan voittaneen, Virsiveteraanit ja poika -joukkueen palkitseminen. Haukiputaan seurakuntaa edustanut nelikko on luvannut myös laulaa.
   Samaisena lauantaina vietetään myös Suomen luonnon päivää. Sen ja Piispansauvakävelyn juhlavuoden kunniaksi tapahtuman ulkolava loistaa alkusyksyn väreissä. Koristelut tekee päättötyönään Kempeleen puutarhaoppilaitoksen opiskelija Heli Alamikkelä
   Niin kävelyreittien varrella kuin Oulun kaupunginteatterin edessä pidettävässä alkuverryttelyssä kuullaan eri kuoroja, joista suurin on hiippakunnan oratoriokuoro, johon kuuluu 50 henkeä. Kuorot esittävät erityisesti luontoaiheisia lauluja.
   Piispansauvakävely on tarkoitettu kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Viidestä reitistä lyhin on 500 metriä, pisin 7 kilometrin lenkki vie Pikisaaren ja Hietasaaren kautta Toppilansaareen. Teatterille palataan Tuiran rantoja pitkin patosillan ja Hupisaarten kautta.
   Lenkkeilyn lisäksi kaupunginteatterin alueelta löytyy monenlaista puuhaa lapsille. Aikuiset voivat tutustua nokipannukahvin kera kalastuksen saloihin tai eri järjestöjen esittelypöytiin teatterin aulassa.
   Piispansauvakävelyn voi päättää Piispantaloon (Hallituskatu 3), jossa järjestetään opastetut kierrokset kotiseutuneuvos Kaarina Niskalan johdolla kello 12, 14 ja 15.
   Päivän ensimmäinen esittely on suunnattu liikuntaesteisille.
   Adventtivastaanoton lisäksi Piispansauvakävelyn päivä on vuoden ainoa päivä, jolloin historiallisen Piispantalon ovet ovat avoinna kaikille.

ELSI SALOVAARA