Veteraaneille voi kutoa sukat

31.8.16

Oulun Linnanmaalla asuva käsitöiden harrastaja Laura Rautio on levollinen, vaikka hänen käynnistämänsä urakka – villasukat kaikille oululaisveteraaneille Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi – on kunnianhimoinen.
   Sukan kutojia on kuitenkin innostunut tempaukseen mukaan siinä määrin, että Rautio uskoo ajan riittävän. Juhlavuotta vietetään ensi vuonna. Tällä hetkellä valmiina on satakunta sukkaa. Oulun suurkaupungissa veteraaneja on noin 700.
   – Vapaaehtoisia kutojia on jo yli 300, mutta lisää saa tulla. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan lämmittämään itse tekemillään sukilla veteraanien mieltä ja jalkoja.
   Kaupunki tempautui sukkaurakkaan nopeasti mukaan.
   – Soitin kaupungin ikäihmisille tarkoitettuun Aino-neuvontapalveluun ja innostukseni tarttui siellä nopeasti.
Raution mukaan villasukkien ei tarvitse olla toistensa kopioita. Jokaisessa sukkaparissa saa näkyä tekijän yksilöllinen kädenjälki.
   – Tärkeää on käytännöllisyys. Pyydämme tekemään perusmallisia villasukkia kestävästä langasta. Kirkkaat värit sukissa ovat sallittuja, sillä nehän voivat piristää lahjan saajaa. 
   Valmiita sukkapareja voi viedä Suur-Oulun Oulu10-palvelupisteisiin. Keräys kestää vuoden loppuun asti.
Miksi juuri villasukkia lahjaksi?
   – Sota-aikana naiset lähettivät villasukkia rintamalle. Nyt haluamme osoittaa sukkalahjoituksilla samaa välittämistä. Tarkempaa tietoa keräyksestä on blogisivuilla www.villasukatoulunveteraaneille2017.blogspot.fi /tai Villasukat Oulun veteraaneille 2017 -facebookryhmästä.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 24/2016