Vihreään liiviin pukeutunut vapaaehtoinen Pia Luoma-aho myi Siiven tuotteita.

Ehdokkaat esillä kauppakeskuksessa

28.9.16

Tasaus-keräyksen aloitus sai lisävauhtia kolmen kirkkoherraehdokkaan esittelystä

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan uusi kirkkoherra nähtiin kauppakeskus Valkean lavalla viime viikon torstaina.
   Uudeksi kirkkoherraksi ovat ehdolla Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä, Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Ari-Pekka Metso.
   Ehdokkaat esiintyivät ensimmäistä kertaa yhdessä Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräyksen aloitustapahtumassa. He nousevat Valkean lavalle myös reilun kuukauden päästä, 4. marraskuuta pidettävässä vaalipaneelissa.
   Tulevassa vaalissa uutta on se, että kaikki kolme ehdokasta pitävät raamattutunnin samasta aiheesta peräkkäisinä päivinä.
   Uuden kirkkoherran henkilöllisyys selviää varsinaisena vaalipäivänä, 13. marraskuuta.

Oma maatilkku
takaa toimeentulon

Tasaus-kampanja aloitetaan vuosittain syyspäiväntasauksena, joka oli tänä vuonna 22. syyskuuta.
Kampanjan teemana on jokaisen oikeus maahan. Oma maatilkku mahdollistaa kehitysmaiden asukkaille omavaraisen elämän ja toimeentulon.
   Maattomuutta aiheuttavat muun muassa konfliktit, syrjivä lainsäädäntö, suuryritysten maakaappaukset sekä ympäristökatastrofit.
   Valkean tapahtumassa Karjasillan seurakunnan kappalainen Kimmo Kieksi haastatteli kirkkoherraehdokkaita keräyksen teeman pohjalta.
   Kolmikko kertoi näkemyksiään muun muassa oman maan ja toimeentulon tärkeydestä sekä globalisaatiosta. He jakoivat myös mummolamuistojaan.
   Tilaisuutta seuranneen Riitta Leppäluodon mielestä esiintyminen oli yllättävän lämminhenkinen. Hänestä oli erityisen mukava kuulla ehdokkaiden lapsuusmuistoja.
   – En ole vielä päättänyt, ketä äänestän, mutta aion kyllä äänestää. Osan ehdokkaista tunnenkin jo entuudestaan.
   Tulevat vaalit kiinnostavat myös Sirkka Melamiestä, joka jututti ehdokkaita paikan päällä.
   – Aion tulla seuraamaan vaalipaneeliakin, mutta toivottavasti tila saataisiin silloin rauhallisemmaksi. Nyt melua ja läpikulkuliikettä oli liikaa.
   Melamies aikoo käydä läpi kaikkien ehdokkaiden vaalinäytteet, eli osallistua heidän toimittamiinsa messuihin joissa he saarnaavat.

Tempaukset ovat
hyvä tapa tavoittaa

Tasaus-keräyksen esittelypisteellä oli myynnissä Oulun seurakuntien lähetyksen puoti ja paja Siivessä tehtyjä käsitöitä.
   Niitä pysähtyi ihailemaan ohikulkumatkallaan myös Emmi Kaivanto.
   – Olen nähnyt näitä Siiven näyteikkunassa Höyhtyällä. Pitääpä käydä siellä joskus ostoksilla.
   Kaivannolle Tasaus-keräys ei ole ennestään tuttu.
   – Tällainen kauppakeskuksessa esittäytyminen on hyvä juttu, niin ihmiset kuulevat asiasta, hän tuumi. 

ELSI SALOVAARA

Katso lisää kuvia www.facebook.com/rauhantervehdys

Saarnojen lisäksi luvassa
vaalipaneeli ja raamattutunteja

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvaalin varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13.11. Äänestys alkaa noin kello 11.30 Oulun tuomiokirkossa ja jatkuu kello 20 saakka.
   Ennakkoon voi äänestää 7.–11.11. kello 9–18 Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastossa, Isokatu 17. Ennakkoäänestysviikolla voi äänestää myös äänestysautossa ja kotiäänestyksessä.
   Äänioikeutettuja ovat Oulun tuomiokirkkoseurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 18 vuotta viimeistään 13.11.2016.
   Ehdokkaat saarnaavat ja toimittavat messun kolmena peräkkäisenä sunnuntaina Oulun tuomiokirkossa: 16.10. Pauli Niemelä, 23.10. Satu Saarinen ja 30.10. Ari-Pekka Metso.
   Ehdokkaiden raamattutunnit aiheesta Mitä annettavaa Raamatulla on minulle ja seurakuntalaisille? kuullaan Keskustan seurakuntatalolla: Pauli Niemelä 1.11., Satu Saarinen 3.11. ja Ari-Pekka Metso 2.11.
   Vaalipaneeli järjestetään kauppakeskus Valkeassa perjantaina 4.11. kello 16. Paneelin juontavat vaalilautakunnan puheenjohtaja Lyly Rajala ja nuorisotyönohjaaja Maire ”Mono” Kuoppala.
   Vaaleissa valittava kirkkoherra on seurakunnan johtaja ja vastaa sen toiminnasta, taloudesta ja hallinnosta, sekä toimii työntekijöiden esimiehenä.
   Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraa kutsutaan tuomiorovastiksi, ja hän toimii myös hiippakunnan tuomiokapitulin varapuheenjohtajana ja tarvittaessa piispan sijaisena.

Kaipaatko vielä lisätietoa vaaleista tai mietitkö, oletko äänioikeutettu? Haluaisitko esittää kysymyksiä ehdokkaille? Katso lisätietoja: www.oulunseurakunnat.fi/vaalit.