Herran mittatilaustyössä

7.9.16

Evankelista Anne Pohtamo-Hietanen puhuu Oulussa uskosta arjessa

Olen henkeen ja vereen evankelista ja iloitsen aina, kun pääsen julistamaan Sanaa. On todella ihana tulla Ouluun, sanoo Anne Pohtamo-Hietanen.
   Suomen Raamattuopiston evankelista Pohtamo-Hietanen puhuu perjantaina Majakkaillassa Pyhän Andreaan kirkossa Kaakkurissa. Hänen aiheenaan on usko arjessa. Lauantaina Pohtamo-Hietanen on Naistenpäivän puhujana Kellonkartanon kristillisessä kesäkodissa.
   Pohtamo-Hietanen ei halua etukäteen avata kaikkea, mitä hän Majakkaillassa puhuu. Hän aikoo kuitenkin nostaa Raamatusta esiin Herran selkeitä lupauksia, jotka kantavat elämässä.
   – Jumala haluaa siunata ja auttaa meitä, kun me pidämme yllä vuorovaikutuksen häneen.
 
Isoäidiksi
viime kesänä

Evankelistan perheessä eletään uskoa arjessa ennen kaikkea rukouksen voimalla.
   – Kaikki asiat viedään Herralle. Jos lapset kertovat asiasta, jotka vaativat rukousta, rukoilemme ääneen ja pyydämme, että Herra lohduttaisi ja auttaisi.
   Anne Pohtamo-Hietasella on neljä aikuista lasta. Puoliso Arto on jo eläkkeellä.
   Lapsiaan Pohtamo-Hietanen tapaa lähes viikoittain.
   – Saan ihan puhtaasti evankelioida heitä. Osa lapsista on uskossa ja osa vastaanottavaisia. Tiedän, että Herra tekee työtään ja pitää huolta myös perhekunnasta.
   Kukaan evankelistan lapsista ei vastusta vanhempien auktoriteettia.
   – Olen ihanassa asemassa, sillä lapsemme ovat aina halunneet kuulla minun ja mieheni mielipiteitä.
Perheelle kuuluu muutakin hyvää.
   – Saatoimme juhlia kaksoissynttäreitä poikani kanssa muutama viikko sitten. Olimme koko perhe koolla ja söimme rapuja. Saimme paikalle äitini hoitokodista ja myös lasten kumppanit olivat mukana.
   Evankelista juhli kaksoissynttäreitä, koska hänen ja toiseksi vanhimman poikansa syntymäpäivät ovat elokuussa vain päivän päässä toisistaan. Hän kertookin saaneensa aikoinaan pojan syntymäpäivälahjakseen.
   Pohtamo-Hietasesta tuli viime kesänä isoäiti 60-vuotiaana, kun hän sai pojanpojan.
   – Sain odottaa aika pitkään, mutta kyllä se poika on Taivaan isän lahja.
 
Evankelista
ei aio eläkkeelle

Pohtamo-Hietanen työskenteli Suomen Raamattuopistolle freelancerina 1990-luvun alusta lähtien. Vakituisen työntekijän pesti alkoi viime kesänä.
   Pohtamo-Hietanen on osa-aikainen työntekijä ja ehtii tehdä toistakin työtään: pukeutumisneuvontaa. Hän muun muassa suunnittelee asukokonaisuuksia asiakkailleen.
   Raamattuopiston Sana Soi -illat Pohtamo-Hietanen aloitti vuonna 1993. Iltoja on ehditty pitää jo satoja. Evankelista buukkaa esiintyjät Kauniaisten Sana Soi -tilaisuuksiin.
   Pohtamo-Hietasen työhön Raamattuopistolla kuuluvat myös OlenNainen-tapahtumat, joita pidetään seurakunnissa ympäri maata. Ne ovat tällä hetkellä evankelistan päätyötä Raamattuopistolla.
   Eläkkeelle hän ei aio, vaikka määräikä lähestyykin.
   – Pidän hirveästi tästä työstä. Herra on sen minulle mittatilaustyönä tehnyt. Tämä on niin ihanaa, että en siitä hevillä luovu.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 25/2016