Merimieskirkon uusi emäntä

7.9.16

Pullatiistait. Ne olivat Mia Haapakorvan ensimmäinen uudistus hänen aloitettuaan elokuun alussa Oulun Merimieskirkon uutena – ja ainoana – työntekijänä. Joka tiistai tarjolla on tuoretta pullaa.
   Tuoreen satamakuraattorin mukaan niin keittiössä kuin koko elämässä pätee ajatus, että kaikkea on kokeiltava.
   – Kaipasin haasteita, ja niitä olen saanut yllin kyllin. Kielitaidon riittävyys jännitti, mutta nyt on huomattu että kyllähän tässä pärjää.
   Merimiesten ja sataman työntekijöiden auttajaksi Haapakorva siirtyi vanhustenhoidon puolelta. Molemmissa töissä tärkeintä on ihmisten kohtaaminen.
   – Koen olevani tarvittu. Sielunhoidollisia keskusteluja kaipaavat tietävät, että olen vaitiolovelvollinen. Kuljen rinnalla pienen matkaa heidän arkeaan.
   Haapakorva pyrkii käymään jokaisessa satamaan tulevassa aluksessa, lisäksi työhön kuuluu seilausmatkoja. Silloin lapsiperheen arkeen miehen avuksi tulevat sukulaiset ja ystävät.
   Merimieskirkon toiminta varsinkin kotimaan satamissa on monelle tuntematonta. Se on myös yksi haaste, johon Mia Haapakorva on tarttunut.
   – Haen uusia paikkoja, joissa esitellä toimintaa. Lokakuussa menen esimerkiksi Hailuodon Siikamarkkinoille. 
   Haapakorva toivottaa myös pienet ryhmät lämpimästi tervetulleiksi vierailulle Oulun merimieskirkkoon Oritkarin satamaan. Kirkko on avoinna iltaisin.
   – Vapaaehtoisia kaipaisin avuksi, jotta seilausteni aikanakin kirkko olisi auki. Yksikin ilta kuukaudessa riittää.

ELSI SALOVAARA

Kommentoi ja anna palautetta täällä

PS: Kiinnostuitko vapaaehtoisuudesta tai mahdollisuudesta vierailla satama-alueella olevassa kirkossa? Mia Haapakorvan tavoittaa numerosta 0400 371 574. Postia voi lähettää osoitteella oulu@merimieskirkko.fi

Artikkeli on osa lehteä 25/2016