Päivän työ

28.9.16

Taloussuunnittelija Raija Kahila pyöritteli euroja momentilta toiselle ja lähetti yli sata raporttia.

Ennen aamukahvia ehdin antaa neuvoja Kirkon palvelukeskuksen eli Kipan Akkuna-ohjelmaan liittyen. Akkunassa käsitellään muun muassa ostolaskuja ja kirjanpitoa ja niiden käyttöoikeuksia. Toimin Kipan yhteyshenkilönä Oulun seurakuntayhtymän taloushallinnossa, joten kyselyjä tulee päivittäin.
    Viime viikkoina päivät ovat kuluneet pääasiassa seurakuntayhtymän ensi vuoden talousarvion suunnittelussa. Työni tältä osin on pitkälti teknistä, tulojen ja kulujen kustannuspaikalta toiselle siirtämistä.
   Numeroihin törmään jonkin verran myös vapaa-aikanani. Lasten harrastusten myötä toimin urheiluseurassa taustajoukoissa ja Raatin urheilustadionilla kuluu paljon aikaa. Kesällä tuli vietettyä lomastakin yksi viikko vapaaehtoisena Kalevan kisojen tulospalvelussa, numeroiden parissa totta kai.
   Talousarvion lisäksi työnkuvaani kuuluu vastaavasti myös muun muassa pääkirjanpito, tilinpäätöksen valmistelu ja konsernikirjanpito. Lisäksi toimin raportointiohjelman pääkäyttäjänä, annan neuvontaa kirjanpidossa ja veroasioissa.
   Aamupäivällä käymme yhden diakoniatyöntekijän kanssa läpi lähetyspiirin tuloja ja menoja. Toinen palaveri koski seurakuntien nettisivuilla olevaa ilmoittautumislomaketta leireille. Pohdimme, kuinka lomake saataisiin sellaiseksi, että verkkolaskutus toimisi moitteettomasti ja laskut ehtisivät perille yli kahta viikkoa ennen tapahtumaa.
   Päivän ohjelmassa ovat myös edellisen kuukauden raportoinnit. Tarkastan, että luvut täsmäävät Kipan tietojen kanssa ja lähetän sähköpostilla eteenpäin kaikkiaan yli 100 raporttia.
   Olen työsuojeluvaltuutettu ja siinä roolissa olen jäsenenä henkilöstöstrategiaa laativassa työryhmässä. Iltapäivä kuluukin listatessani toteutuneita lukuja vuosilta 2013–2015. 
   Olen aiemmin työskennellyt verosihteerinä, tilitoimistossa ja pääkirjanpitäjänä. Nykyisessä työssäni hyvää on sen monipuolisuus ja se että työt loppuvat siihen, kun lähden töistä. Kotimatkalla mieli tyhjentyy ja päivän päätteeksi innostun vielä testaamaan uutta kuntosalia.

Miltä Raijan päivä sinusta kuulostaa? Haluatko lähettää hänelle terveisiä?