Päivän työ

14.9.16

Toimistosihteeri Anna-Maija Vuorma avaa joka arkiaamu kahvibaarin tuomiokapitulin työntekijöille.

Jos joku kysyy, missä olen töissä, sanon yleensä että piispantalossa. Sen ymmärretään helpommin kuin virallinen nimi Oulun hiippakunnan tuomiokapituli. Kysymykseen millaista täällä on olla töissä olen kertonut, että ihan samanlaista kuin muissakin toimistoissa.
   Minulla on tapana tulla töihin puoli kahdeksaksi, ja olin tänään ensimmäisenä paikalla.  Päivä alkoi sillä, että otin hälytykset pois.
   Sen jälkeen laitoin kahvin tippumaan, sillä juomme yhteiset aamukahvit talon väen kanssa. Sanovat sitä Anna-Maijan baariksi leikillään. Joku on aina reissussa, mutta kun talossa on 15 työntekijää, niin seuraa löytyy aina. Meillä on kiva yhteisö ja nautin työstäni.
   Tulin taloon 13 vuotta sitten laittamaan kirjaston ja arkiston materiaalit tietokantaan. Kun vahtimestarin homma lakkautettiin, ja tilalle perustettiin toimistosihteerin toimi, sain sen hoitaakseni.
   Toimenkuvani on hallinnollisen osaston toimistosihteeri. Yksi tehtävä on asiakirjapostin diaariointi. Tänään huolehdin esimerkiksi loppukuussa pidettävän, hiippakunnan papeille ja lehtoreille suunnatun synodaalikokouksen materiaalien teosta, asiatarkistin laskuja eteenpäin Kirkon palvelukeskuksen järjestelmässä, vastasin puheluihin ja ohjasin talossa kävijöitä eteenpäin.
   Työhön kuuluu myös mukavia projekteja. Elokuun lopussa järjestimme jo kymmenettä kertaa Piispansauvakävelyn. Tänään soitettiin Kuusamosta ja kysyttiin vinkkejä tapahtuman järjestämiseen. He aikovat pitää kävelytapahtuman syksyn aikana.
   Usein nousen portaat piispankerrokseen, sillä huolehdin tarjoiluista piispan vieraille sekä muista mahdollisista piispankerroksen tehtävistä. Toimin myös tietokoneiden käytön tukijana ja autan muita tietokoneongelmien kanssa. Olen sen luontoinen, että tykkään kun on paljon tekemistä.
   Ei ole ollut yhtään päivää, että aamulla olisi harmittanut lähteä töihin. Minulla on iso perhe ja se on minulle voimavara. Lapsista nuorinkin tosin on jo lentänyt pesästä. Töissä onkin kiva tavata ihmisiä ja porista.
 

Artikkeli on osa lehteä 26/2016