Päivän työ

7.9.16

Kempeleen seurakunnan tiedotussihteeri Sari Karvonen nautti jäätelöstä kirkon pihalla.

Kolistelen työpaikan ovella kello 10.15. Onpas perin myöhäinen työhöntuloaika. 
    Tuuraan illalla kirkkoneuvoston kokouksessa sihteerin ominaisuudessa hallintosihteeriämme Tarjaa, joka nauttii vielä ansaituista lomapäivistä. Olen ensimmäistä loman jälkeistä viikkoa töissä ja syksyn moninaiset aikataulut pyörivät mielessä.
   Työtoverit ovat aamukaffensa jo juoneet, joten kipaisen kupposen työhuoneeseeni ja uppoudun ensimmäiseksi sähköposteihin. Sieltä bongaan työalojen syksyn toimintaan liittyviä töitä, esitteiden tekoa ja ilmoittelua. Tiliöin myös pari laskua eteenpäin hyväksyttäviksi.
   Työpäiväni kuluu enimmäkseen viestintään liittyvissä tehtävissä; työstän seurakunnan ilmoituksia, suunnittelen työaloille mainoksia, päivitän nettisivuja ja teen muutaman laskutuspyynnön Kirkon palvelukeskukseen. 
   Iltapäiväkahvien jälkeen kokoontuu Vanhan kirkon juhlan suunnittelutyöryhmä. Kirkkoherra Kimmon johdolla mietimme 16.10. olevan Vanhan kirkon 325-vuotisjuhlapäivän ohjelmaa ja yksityiskohtia.  Sivuamme myös tulevaa reformaation juhlavuotta ja mitä tilaisuuksia meidän seurakuntamme voisi siihen liittyen järjestää.
    Kirkkoneuvoston kokous alkaa kello 18 Vanhassa kirkossa. Sinne on vaikeampi laitella kahvitusta, ja koska ulkonakin on vielä sangen leppoisa ja aurinkoinen ilta, nautimme Eskimo-jäätelöt ennen kokousta. Ylimääräiset jäätelöt kiikutan kirkon pihalle hölmistyneille mutta ilahtuneille Pokemon Go -peliä pelaaville pojille.
   Hautausmaakatselmus pidetään neuvoston kokouksen jälkeen. Kierrämme talousjohtaja Annelin johdolla hautausmaalla tarkastaen muun muassa restauroidun sankarihautausmaan, Vanhan kirkon kuntokartoituksen tuloksia, hautamuistomerkkejä, kasvistoa sekä hoitohautoja.  Katselmuksen jälkeen huristelen kesäpirssilläni kotiin sopivasti iltauutisille.
 

Artikkeli on osa lehteä 25/2016