Suomen vanhin lähetyspiiri on toiminut vuodesta 1904

28.9.16

Vanhassa pappilassa Oulun keskustassa tehdään joka viikko historiaa. Näin voinee sanoa, sillä siellä kokoontuu maan vanhin yhtäjaksoisesti perustamisestaan saakka toiminut lähetyspiiri.
   Piiriin kuuluvat Sirkka-Maija Simojoki  ja Irmeli Aho-Still kertovat, että jo heidän äitinsä ja isoäitinsä olivat aikoinaan mukana lähetyspiirin toiminnassa.

Lähetysasiaa ja
Raamatun tutkiskelua

Joulukuussa 1903 perustetun ja 1904 toimintansa aloittaneen Oulun Lähetysharrastajain piirin nimi on nykyisin Vanhan pappilan lähetyspiiri.
   Lähetyspiiri on Oulun tuomiokirkkoseurakunnan toimintaa, johon voi tulla mukaan minkä tahansa Oulun seurakunnan jäsen.
   – Tämä on lähetyspiiri, joka pohjautuu Raamatun tutkiskeluun, määrittelee piirin vastuuhenkilö Irma Pölönen.
   – Toivotamme tervetulleiksi uudetkin ihmiset. Mukaan mahtuu. Lähetyspiiri on kaikille avoin.
   – Kannetaan vaikka tarvittaessa lisää tuoleja ja jatketaan pöytää ja ostetaan metripullaa, jos oikein paljon uutta väkeä tulee, naurahtavat Pölönen sekä Simojoki ja Aho-Still, jotka kaikki ovat olleet Pölösen tavoin mukana jo pidempään.

Omia näkemyksiään
uskaltaa kertoa

Joka kerralla on mukana vieraileva teologi, joka alustaa käsiteltävänä olevasta raamatunkohdasta alustuksen yhteiselle keskustelulle. 
   Maija Aittola kehuu tapaamisten ilmapiiriä:
   – Omia näkemyksiään ei ole pakko jakaa muiden kanssa, täällä saa olla halutessaan pelkästään kuuntelijana. Mutta jos raamatunkohdasta herää ajatuksia, ne uskaltaa tuoda julki.
   Aho-Still lukee omalla vuorollaan pätkän afrikaansin kielelle kääntäen.
   – Siitä on jo vähän aikaa kun viimeksi käytin afrikaansia. Vähän kankeasti sujuu, pahoittelee Aho-Still, joka toimi Oulun seurakuntien lähettinä Namibiassa ja Senegalissa kaikkiaan 15 vuotta.
   Alun perin lähetyspiirin toiminta oli yhdistysmuotoista. Vuonna 1908 nimeksi otettiin Oulun Lähetysyhdistys ja siitä tuli Suomen Lähetysseuran paikallisyhdistys.

MINNA KOLISTAJA


Lähetystyöstä kiinnostuneet Oulun seurakuntien jäsenet ovat tervetulleita Vanhan pappilan lähetyspiiriin, joka kokoontuu torstaisin kello 13–14.30 (Asemakatu 6, Oulu).

Millaisia ajatuksia juttu herätti?