Pysäkki torjuu yksinäisyyttä

6.10.16

Mielekästä tekemistä ja osallisuutta, sitä tarjotaan ikäihmisille Iloa arkeen -pysäkeillä.
   – Pysäkit on tarkoitettu kotona asuville, yksinäisyyttä tunteville ikäihmisille, muistisairaille sekä maahanmuuttajataustaisille ikääntyneille henkilöille, listaa projektityöntekijä Marjaleena Kyllönen.
   Pysäkillä ikäihmisille tarjotaan maksutonta ryhmätoimintaa 2–3 kertaa viikossa.
   Taustalla ovat vanhustyötä tekevä asiantuntijajärjestö Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry sekä vapaaehtois- ja lähimmäispalvelun järjestö Kotien Puolesta Keskusliitto Ry sekä Oulun Seudun Mäntykoti ry:n Ilonpisara-projekti. Toiminnan järjestäjinä ovat vapaaehtoiset, oppilaitoksien opiskelijat tai yhdistykset.
   Oulussa pysäkkejä on kaksi, toinen Tuirassa ja toinen Kaukovainiolla. Luvassa on esimerkiksi karaoketansseja, tanssittajina OAKK:n opiskelijoita. Tai tanssia Oamk:n tanssinopettajaksi opiskelevien ohjauksessa. Räsymaton raidat -ryhmässä leikataan matonkuteita, jotta Kaukovainiolle lahjoituksena saadut kangaspuut voidaan ottaa käyttöön. Kaukovainion ystäväpiirissä puolestaan on ajatuksena, että kävijät voisivat ystävystyä niin, että jatkaisivat tapaamisia vielä piirin päätyttyä.
   Toiminnan toteuttajiksi etsitään vapaaehtoisia:
   – Sekä heitä, jotka pystyvät sitoutumaan pitkäjänteiseen vapaaehtoistoimintaan että heitä, joille sopii paremmin kertaluonteisen jutun vetäminen. Osaamista ei tarvitse murehtia, vapaaehtoiseksi kelpaa tavallisen ihmisen taidoin, Kyllönen vakuuttaa.

MINNA KOLISTAJA

Merikotkantien palvelutalolla (Merikotkantie 1, Oulu) vietetään Iloa arkeen -pysäkin avajaisia pe 7.10. kello 13–14. Oulun toinen Iloa arkeen -pysäkki on Mäntykodissa (Kangastie 11).

Artikkeli on osa lehteä 29/2016