Auringossakin laulattaa

23.11.16

Musiikilla on valta nostaa pinnalle suuria tunteita ja joululauluista se tunteisiin eniten vaikuttava on Sylvian joululaulu – varsinkin pitkään ulkomailla asuneille.
   Joululauluperinne kokoaa ulkosuomalaiset yhteen kymmenissä maissa. Joululauluja lauletaan muun muassa Espanjassa, Kanarian saarilla, Kyproksella, Turkissa, Kreikassa, Portugalissa, Thaimaassa ja Floridassa.
   Espanjan Fuengirolassa joulun lähestyessä joululauluja laulaa oululainen 13-vuotias Fiinu Nuortimo (kuvassa) yhdessä toisten suomalaiskoululaisten kanssa.
   Fiinu haastatteli kavereitaan joululauluista. Hänen kysymyksensä oli: Aiotko laulaa joululauluja? Miltä se tuntuu? Fiinu vastasi myös itse kysymykseensä.

Irina, 13, Turku
– Aion laulaa joululauluja ja paljon! Espanjassa joululaulujen laulaminen tuntuu tavallaan aika ristiriitaiselta.

Olivia, 13, Espanja, Fuengirola
– No, Espanjassa joululaulujen laulaminen ei tunnu niin jouluiselta. Eikä meillä ole kotona tapana laulaa joululauluja. Mutta lastentarhassa me aina laulettiin joululauluja ja koulussa myös.

Tatu, 13, Oulu

– Kyllä, aion laulaa joululauluja. Ja tuntuuhan se joululaulujen laulaminen mukavalta täällä auringossa. No, olen ensimmäistä joulua täällä, joten ei ole vielä muistoja.

Fiinu, Oulu
– Enköhän aio laulaa joululauluja paljonkin! Mutta tuntuu aika hassulta laulaa joululauluja, kun paistaa aurinko, mutta ihan hauskaa.

FIINU NUORTIMO
JA TOIMITUS