Jouluiloa voi lahjoittaa vähävaraisille

23.11.16

Monet seurakunnat keräävät lahjakortteja ja hyvin säilyviä elintarvikkeita

Joulun lähestyessä moni haluaa lahjoittaa joulumieltä nimenomaan oman paikkakunnan vähävaraisille.
Apu menee perille esimerkiksi seurakunnan kautta.
    Keräystä on monessa seurakunnassa virtaviivaistettu siten, että vastaan otetaan ainoastaan lahjakortteja. Muutama seurakunta kerää myös elintarvikkeita ja joulun ikisuosikkeja, villasukkia.
    Haukiputaalla rahaa lapsiperheille on kerätty jo jonkin aikaa kotimaanapu.fi -sivuilla.
   – Lahjoitukset jaetaan 100 euron lahjakortteina, joilla vähävaraiset lapsiperheet voivat käydä ostamassa jouluruokaa, sanoo diakoniatyöntekijä Johanna Kerola Haukiputaan seurakunnasta.
   Lisäksi vähävaraisten joulupuurotilaisuuteen 20.12. osallistuvat saavat kotiin viemisiksi jouluruokaa sisältävän kassin. Ruokakassien hankkimista vauhditetaan hyväntekeväisyyskonsertilla 29.11. kello 19 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa. Mukana on paikallisia kuoroja ja lauluryhmiä.
   Haukiputaalla kerätään myös joululahjoja lapsille. Viimevuotiseen tapaan keräys toteutetaan yhdessä Kellon asukastuvan kanssa.
   – Seurakunnan diakoniatyöntekijät ja kaupungin perhetyöntekijät keräävät asiakasperheiltä lasten joululahjatoiveita, joita lahjoitushaluiset voivat noutaa Kellon asukastuvalta.
   Hankitut tavarat tuodaan paketoituina 16.12. mennessä asukastuvalle tai Kikin kirppikselle.

Lahjan antaja
voi esittää kohdetta

Oulujoen seurakunnan vähävaraisille voi lahjoittaa lahjakortteja 14.12. saakka.
   – Sopivaksi katsomansa suuruisen lahjakortin voi tuoda Hintan seurakuntatalolle, sanoo diakoniatyöntekijä Anu Fedotoff.
   Lahjakortti on havaittu parhaaksi joulumuistamisen keinoksi myös Tuiran seurakunnassa.
   – Käytännön kokemus on osoittanut, että se on helpointa sekä antajalle että saajalle, sanoo johtava diakoniatyöntekijä Irma-Elina Mukari.
   Lahjakortteja otetaan vastaan viikolle 50 saakka Tuiran seurakunnan virastossa (Myllytie 5).
Oulunsalossa auttamishaluiset voivat ostaa lahjakortteja ja toimittaa niitä diakoniatyöntekijöille 22.12. saakka.
   – Diakoniatyön asiakkaille lahjoitetaan jouluksi myös villasukkia ja lapasia, mainitsee diakoniatyöntekijä Riitta Markus-Wikstedt.
   Niin Oulunsalossa, Oulujoella, Tuirassa kuin Karjasillalla lahjakortin lahjoittaja voi halutessaan esittää toiveen siitä, minkälaisessa elämäntilanteessa olevalle diakoniatyön asiakkaalle haluaa lahjansa osoittaa: lapsiperheelle, työttömälle, yksinhuoltajalle, yksinelävälle.
   – Jokainen voi tuoda haluamansa suuruisen lahjakortin  diakoniatyölle. Joulun alla avunhakijoita on paljon. Kokemuksesta tiedämme, että kaikkein mieluiten avunsaajat ottavat vastaan lahjakortin, jolla voi ostaa itse tarvitsemansa, kertoo johtava diakoniatyöntekijä Nina Niemelä Karjasillan seurakunnasta.
   Myös Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö ottaa mieluusti vastaan lahjakortteja.
   – Tavaralahjoituksia emme tilan puutteen vuoksi voi ottaa vastaan, sanoo diakoniatyöntekijä Kirsi Karppinen.

Tyrnävä ja Kempele
keräävät elintarvikkeita

Tyrnävällä seurakunta kerää vastaan lahjoituksena kuivaelintarvikkeita, kuten kahvia, teetä, kaakaota, keksejä, säilykkeitä, riisiä, karamelleja, suklaata ja muuta huoneenlämmössä säilyvää.
   – Vastaavanlaisia keräyksiä on toteutettu jo useana vuonna. Tämä on koettu hyväksi tavaksi auttaa lähellä asuvia vähävaraisia ihmisiä, sanoo diakoniatyöntekijä Salme Kinnunen.
   Lahjoituksia voi tuoda Temmeksen seurakuntatalolle 7.12. kello 16–18, Tyrnävän seurakuntatalolle 8.12. kello 12–17 tai Murron kerhotilaan (Kauttaranta 12 A 2) 8.12. kello 16–18. Lahjoituksesta muuna ajankohtana voi sopia diakoniatyöntekijöiden kanssa.
   Kempeleessä kerätään adventin ajan messuissa 27.11. lähtien kirkon aulassa olevaan koriin hygieniatuotteita, kuten shampoota sekä jouluisia elintarvikkeita, samoin villasukkia ja lapsia ilahduttavia tavaroita, esimerkiksi piirustusvälineitä.
   Näistä kootaan joulupaketteja vähävaraisille kempeleläisille.

MINNA KOLISTAJA