Päivän työ

16.11.16

Oulunsalon kirkkoherra Petri Satomaan päivään mahtui kokoustamista ja varaston siivousta

Torstai on toivoa täynnä. Niin ajattelen, kun herään uuteen työpäivään. Kahdeksan maissa vastassa on hiljainen Toimitalo. Lastenohjaajat olivat tulleet jo puoli kahdeksan aikaan. Reipasta, ajattelen.
   Laitan kahvit tippumaan ja avaan tietokoneen. Ruksailen lukematta roskiksiin mainossähköpostit. Luen uudet viestit. Osaan vastaan lyhyesti kuittaamalla. Osan siirrän kansioon ”keskeneräiset”, palaan niihin myöhemmin.
   Valmistelen yhdeksältä alkavaa palaveria. Asetan kahvikupit, servetit ja pullat ojennukseen. Työntekijä toisensa perään vilahtaa työhuoneeni ohitse ja huikkaamme hyvät huomenet. Työporukan WhatsApp-ringissä kysellään, missä on rintanappikone (ollut piilossa jo monta päivää) ja kirjastohuoneen matto.
    Kokouksessa käymme seurakunnan yhteistyökumppaneiden kanssa läpi tulevan vuoden kalenterin. Saamme sovittua muutoksen, joka on odottanut ratkaisua jo monta vuotta. Torstai on toivoa täynnä.
   Puhelin soi harvakseltaan. Lupaudun toimittamaan kasteen ja sovin vihkikeskustelun ajankohdan. Toimistopäivä täyttyy monista yhteydenotoista, yhteisistä palavereista ja toiminnan suunnittelusta. WhatsApp kertoo, että matto on löytynyt.
    Seurakuntakerho kokoontuu. Tällä kertaa ei ole minun vuoroni pitää hartautta. Saan inspiraation Matti-suntion kanssa siivota yhden varaston.
   Yksi työntekijä jää viikon sairaslomalle. Jaan tehtäviä, itseni määrään sunnuntain messuun avustajaksi. Jumalanpalvelustehtävät ovat hyvin mieluisia. Silloin saa olla kirkon työn ytimessä.
   Iltapäivällä laulutunnilla opettaja saa minut innostumaan korkeista sävelistä. Nyt on ääni avattu valmiiksi illan seurakuntaneuvoston kokousta varten.
   Pidän pienen alkuhartauden, jonka jälkeen mennään asiaan. Listalla on kolehtisuunnitelma 2017 ja lausunnon antaminen kapitulille avoimeksi tulevasta kappalaisen virasta. Kokous sujuu sutjakkaasti ja pääasiassa naurussa suin.
   Illan päätteeksi WhatsAppiin tulee viesti, että nappikone on löytynyt. Kannattaa aina toivoa ja toivottaa hyvää työpäivää.