Päivän työ

23.11.16

Kappalainen Olavi Isokoski sai olla seuroissa ”penkinpääkristittynä” .

On maanantaiaamu lokakuussa. Pidän viikkovapaata maanantaina ja tiistaina.
   Kalenterissani on maanantain kohdalla merkintä soittaa kastekoteihin tulevan lauantain kasteita silmällä pitäen.
   Merkintä tiistaille muistuttaa rippikoulukirjeistä, jotka olisi postitettava. Asia oli hoidossa, sillä toimelias nuoriso-ohjaajamme Pekka oli ollut asialla.
   Maanantaihin mahtuu ruoanlaittoa ja piha-askareita, tiistaina  nuorimmaisemme pianotunnille vienti ja nouto. Ai niin, taisi poika tulla kotiin omin nokkinensa pyörällään. Hän nimittäin tarvitsi Poke-palloja, joita saa Ylikiimingissä vain kirkon pihalta. Eihän sitä muuten voi olla.
   Keskiviikosta tuli ikimuistoinen: hyvä kun tuli uni silmään, olihan luvassa Ylikiimingin uuden seurakuntatalon peruskiven muuraus.
   Sitä ennen kävin aamulla Hintassa Oulujoen seurakunnan teologien yhteisessä palaverissa. Se on tärkeä kokous kerran kuussa. Pennu eli Oulujoen kappalainen Pentti Kortesluoma ilmoitti kokouksen jäävän viimeisekseen eläkkeelle jäämisensä vuoksi. Olen siis kohta toiseksi vanhin teologi Oulujoen seurakunnassa.  Huh. Yöunet meinasivat mennä taas.
   Torstaina muistutus katoavaisuudesta tulee sitä kautta, että Osuuspankissa olevaa eläkesäästökassaa (eli arkkurahoja) tulisi päivittää.
   Perjantaina vuorossa aamunavaus Harjurinteen koululla. Illalla pääsen vieraaksi Vepsän kylätoimikunnan porinapiiriin. Ylikiimingin kylätoimikunnat ovat aktivoituneet. Oma apu paras apu.
   Lauantaina kaste kodissa. Sunnuntaina messu Ylikiimingin kirkossa ja kaste kodissa.
   Illalla seuroissa saan olla ”penkinpääkristittynä” eli minulla ei ollut palveluvuoroa.

Artikkeli on osa lehteä 34/2016