Tuiran kirkko auki hengähdystauolle

23.11.16

Moni kaipaa avoimia kirkkoja, joihin voisi pistäytyä rauhoittumaan oman aikataulun mukaan. Tuirassa aukioloaikoja pyritään lisäämään joulun alla, kun kirkon eteisessä avataan ensimmäisen adventin jälkeen keskiviikkoisin avoinna oleva joulukahvila.
   Kahvilaan voi pistäytyä helposti Myllytieltä. Sinne voi sopia tapaamisen, hoitaa hetken työasioita, juoda kahvit tai sitten vain hengähtää hetken kaikessa rauhassa kirkonpenkissä.
   Kahvilassa on myös pieni joulumyymälä lähetystyön hyväksi.
   Joulukahvila avautuu puolelta päivin. Keskiviikkoillat ovat Tuiran kirkossa päättyneet jo vuosien ajan viikkomessuun, lyhyeen iltakirkkohetkeen.
   Kahvilaa pitävät yllä yhdessä vapaaehtoiset ja seurakunnan työntekijät. Myös nuoret tuiralaiset ovat innostuneet kahvilan pyörittämisestä.

”Onpas kaunis
kirkko”

Tuiran lapsityönohjaaja Kirsi Merenheimo-Mäenpää tietää, että moni tuiralainenkin on saattanut ajaa kauniin kirkon ohi huomaamatta koko rakennusta.
   – Jotkut ovat kommentoineet, että kirkko maastoutuu liian hyvin ympäristöön. Kun he ovat sitten tulleet taloon, kaunis kirkkosali on saanut ihastelua osakseen.
   Joulun alla pikkuisen jouluputiikin myyntivaltteina ovat käsin tehdyt villasukat ja lapaset sekä muita kädentöitä. Myyntihyllyiltä löytyy myös puuaskarteluja.
   Vaikka kokemukset joulukahvilasta ovat vielä edessäpäin, Merenheimo-Mäenpää haaveilee jo vastaavasta pääsiäiskahvilasta ja kesällä kahvituokioista kirkon sisäpihalla.
   Kirkon ovia aukaistaan Tuirassa päättäväisesti lisää.

RIITTA HIRVONEN