Lähellä tyrnäväläisiä

7.12.16

Tyrnävältä lähtevä kirkkoherra Timo Liikanen hyvästeli viikonvaihteessa seurakuntalaisiaan haikein mielin, ensin perjantaina kahvitellen ja vielä sunnuntaina lähtöjuhlaa viettäen. Kahdeksan vuoden työrupeama Tyrnävän seurakunnassa on jäänyt taakse. Tayöt kirkkoherrana Pudasjärvellä alkavat tammikuun alussa.
   – Lähden haikein mutta samalla kiitollisin mielin. Tyrnävän vuodet ovat olleet merkityksellistä aikaa papinurani kannalta, sanoo alun perin kappalaisen sijaiseksi tullut ja kuusi vuotta sitten kirkkoherrana aloittanut Liikanen.
   – Olen maalaispoika. Siksi Tyrnävä onkin sopinut pappis­identiteetilleni kuin valettu.
Liikanen sanoo halunneensa olla helposti lähestyttävä pappi, joka on läsnä ihmisten arjessa ja jolle jokainen seurakuntalainen on yhtä tärkeä.
   – Koen, että täällä olen päässyt osaksi yhteisöä, lähelle seurakuntalaisia. Tavallisia ihmisiä me olemme kaikki. On hyvä, että tilanne ei heti jäykisty kun pappi sattuu poikkeamaan vaikka paikalliseen kuppilaan.
   Liikanen ajattelee, että tyrnäväläiset ovat eräällä tapaa kasvattaneet hänet tulevaan työhön Pudasjärvellä.
   – Uskon, että se mitä täältä olen saanut, kantaa minua myös tulevassa työssäni.
Tyrnävältä lähtöön vaikuttivat perhesyyt:
   – Vaimoni on kulkenut 2,5 vuotta töissä Pudasjärvellä. Ja on juurillakin merkitystä,  sanoo synnyinpitäjäänsä palaava Liikanen.
   Perhe muutti Pudasjärvelle jo lokakuussa.
   – Tyrnävä jää merkittäväksi virstanpylvääksi koko perheemme historiaan. Neljästä lapsestamme kolme on syntynyt täällä ja heille Tyrnävä on ollut turvallinen kasvuympäristö, Liikanen kiittää.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 38/2016