Entistä useampi saa Rauhan Tervehdyksen

3.1.17

Mainokset kieltävät tarra ei pysäytä enää seurakuntalehden tuloa Oulussa

Uusi vuosi tuo muutoksia Rauhan Tervehdyksen jakeluun Oulussa: seurakuntalehti jaetaan myös niin sanottuihin mainoskieltotalouksiin, ja oululaiset saavat lehtensä jo keskiviikkona.
    Seurakuntalehti jaetaan Oulussa nyt siis kotitalouksiin, vaikka ovessa tai postilaatikossa  on merkintä Ei mainoksia.
    Tällaisia niin kutsuttuja mainoskieltotalouksia on Oulussa noin 5 000–10 000 etenkin Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tuiran seurakunnan alueilla.

Journalistinen tuote ja
mainos ovat eri asioita

Jakeluun saadaan parannus, sillä Rauhan Tervehdyksen jakaa 2017 alusta lukien Oulun alueella Kaleva-konserniin kuuluva Oulun jakelutoimisto Oy.
    – Meidän linjauksemme on, että kun kyseessä on journalistisesti tuotettu sisältö, se voidaan jakaa myös mainoskieltotalouksiin, sanoo jakelujohtaja Janne Koski.
    Linjaus noudattelee Sanomalehtien Liiton antamaa ohjeistusta ja Kuluttajaliiton suositusta. Käytäntöä noudattavat – Postia lukuun ottamatta – monet jakeluyhtiöt eri puolilla Suomea.
    Tuomiokirkkoseurakunnan, Tuiran, Karjasillan, Oulujoen, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon seurakuntien alueilla Rauhan Tervehdys jaetaan Kosken mukaan pääsääntöisesti jo keskiviikon varhaisjakelussa.
    Oulun aueella lehteä ei jaeta, mikäli postilaatikossa tai -luukussa on merkintä Ei ilmaisjakelua.

Posti jakaa edelleen
muualla kuin Oulussa

Rauhan Tervehdyksen muissa tilaajaseurakunnissa – Muhoksella, Tyrnävällä, Limingassa, Lumijoella, Hailuodossa ja Siikalatvalla – lehden jakopäivä on torstai. Kempeleen seurakunta on lopettanut Rauhan Tervehdyksen tilauksen, joten sinne lehteä ei enää jaeta.
     Oulun ulkopuolella seurakuntalehteä ei jaa Oulun Jakelutoimisto Oy vaan sen alihankkijana Posti.
    Tästä syystä Rauhan Tervehdys ei Oulun ulkopuolella edelleenkään tule talouksiin, joiden postilaatikossa tai -luukussa on merkintä  Ei mainoksia tai Ei ilmaisjakelua, sillä Posti ei erottele  ilmaisjakelulehtiä mainoksista.

MINNA KOLISTAJA

Jakeluhäriöistä voi ilmoittaa jatkossa Oulun alueella osoitteseen jakelupalaute@rauhantervehdys.fi. Muiden seurakuntien alueella jakeluhäiriöistä voi ilmoittaa Postille tai lähimpään postikonttoriin.

Rauhan Tervehdyksen voi tilata osoitteesta toimitus@rauhantervehdys.fi tai soittamalla numeroon 044 5626 450. Vuositilauksen hinta on 32,50 euroa + 10 % alv.

Artikkeli on osa lehteä