Messubussi aloittaa ajot

24.1.17

Karjasillan seurakunnassa kokeillaan säännöllisten bussikuljetusten järjestämistä jumalanpalveluksiin. Ensimmäisen kerran messubussi vie Kaukovainion, Hiirosen, Mäntylän ja Lintulan alueilta kirkkoväen Karjasillan kirkon messuun sunnuntaina 29. tammikuuta.
   Paluumatka alkaa jumalanpalveluksen jälkeen. Jos kirkossa on tarjolla kirkkokahvit, bussi lähtee takaisin kahvien jälkeen.
   Kuljetus Karjasillan kirkolle on ilmainen, ja se on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille.
   Messubussi lähtee liikkeelle Kaukovainion ostoskeskuksesta kello 9.20 ja kiertää Kaukovainion, Hiirosen, Mäntylän ja Lintulan kautta kirkolle. Matka-aika on noin puoli tuntia.
   – Seurakunnassa on ollut käytössä jo useamman vuoden ajan kirkkokyytisetelit, joilla vanhukset ja liikuntarajoitteiset henkilöt ovat voineet tilata taksikyydin kirkkoon. Ihmiset ovat olleet kuitenkin epävarmoja siitä, ketkä tällaista palvelua voivat käyttää, kertoo pastori Kimmo Kieksi Karjasillan seurakunnasta.
   – Bussin käyttäminen taksin sijaan on helpompaa ja mukaan voi pyytää myös kaverin, Kieksi vinkkaa.
   Messubussina toimii niin sanottu matalalattiabussi, mikä helpottaa vanhusten, liikuntarajoitteisten ja lapsiperheiden matkustamista.
   – Messubussi toimii hyvänä yhteisöllisyyden välineenä. Se on yksi keino lähentää kirkkoa ja seurakuntalaisia toisiinsa ja helpottaa osallistumista jumalanpalveluksiin, Kieksi uskoo.
   Kaukovainion kappelin sulkeminen on yksi syy messubussikokeiluun.
   Kokeilu kestää huhtikuun loppuun saakka. Mikäli reitillä on kysyntää ja se löytää käyttäjänsä, käytäntöä on mahdollista jatkaa.

Messubussin aikataulut ja reitti löytyvät tämän lehden sivulta 17 ja netistä osoit­teesta www.oulunseurakunnat.fi/messubussi.

Artikkeli on osa lehteä 3/2017