Satuja kaikkien ulottuville

17.1.17

Pikkutyttönä oululaisella Päivi Honkakoskella oli hankaluuksia päättää, tuleeko hänestä baletinopettaja vai kirjailija. Hän toteutti molemmat unelmansa, sillä nykyisin Honkakoski johtaa perustamaansa balettikoulu Sinikelloa ja hän on julkaissut myös useita satukirjoja.
  – Olen kirjoittanut satuja niin kauan kuin kynä on pysynyt kädessä. Ylioppilaskirjoituksissakin kirjoitin aineen omimmasta kirjallisuudenlajistani, saduista.
   Viime vuosina Honkakoskelta on ilmestynyt kuusi lastenkirjaa. Lisäksi hän on kirjoittanut lyhyitä opettavaisia satuja www.satupalvelu.fi -sivustolle.
   Liki seitsemän vuotta sitten perustettu sivusto muutettiin ilmaiseksi pari viikkoa sitten.
   – Laskujen värkkääminen kouluille ja päiväkodeille vei niin paljon aikaa, että ajattelin laittaa palvelun kaikkien ulottuville ilmaiseksi, Päivi Honkakoski naurahtaa.
   Sopivaa satua voi etsiä palvelussa hakukoneen avulla, jos haluaa käydä lapsen kanssa läpi esimerkiksi kiusaamiseen liittyviä asioita tai etsiä tarinoita, joissa on kissa.
   – Satuja voi myös tulostaa ilmaiseksi. Tekstejä voi käyttää kouluissa tehtävämateriaalina ja voihan niistä askarrella vaikka kalenterinkin, Honkakoski ideoi.
   Ilmaisilla saduilla hän juhlistaa osaltaan Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. 
   – Haastan muutkin tekemään omia hyvän mielen tekojaan juhlavuoden kunniaksi. Oli se sitten iso tai pieni teko, vaikka vain kaupassa käynti naapurin mummon puolesta. Jokainen voi tehdä jotakin hyvää.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 2/2017