Siikalatva siirtyi someaikaan

24.1.17

Siikalatvan seurakunnassa on tehty reilun kuukauden aikana melkoisia viestintäharppauksia. Seurakunnan työntekijät voi tavoittaa soittamisen ja sähköpostien lähettämisen lisäksi nyt myös sosiaalisen median kanavien kautta.
   Harppaus alkoi joulunalusviikolla, kun seurakunta perusti Facebook-sivut.
   – Ihmiset ovat lähettäneet sitä kautta kysymyksiä ja niihin on vastailtu, kertoo seurakunnan vs. kirkkoherra Juha Luokkala.
   Jouluyön messusta alkaen myös yksi sunnuntain jumalanpalveluksista on lähetetty suorana videolähetyksenä. Lähetystä pääsee katsomaan kotoa tai tien päältä seurakunnan verkkosivuilla olevan linkin kautta mistä päin maailmaa tahansa.
   Joka sunnuntai ei kaikissa seurakunnan kirkoissa järjestetä jumalanpalvelusta, joten kirkonmenojen videoiminen on tärkeää jo omien seurakuntalaistenkin tavoittamiseksi.
   – Olemme erityislaatuinen seurakunta koko maassa. En tiedä toista seurakuntaa, jossa olisi viisi tasavahvaa kirkkoa, luonnehtii Luokkala.
   Videolähetysten mahdollistamiseksi seurakunta liittyi myös Twitteriin ja Periscopeen.
   Juha Luokkala on ollut muutoksen aktiivinen toimeenpanija. Koko työntekijäkuntaa on kannustettu päivittämään Facebook-sivua aktiivisesti.
   – Vähän on vuorolistaakin tehty, jotta saadaan hommaa eteenpäin, Luokkala naurahtaa.
   Sivuilla vinkataan ja muistutetaan kerhoista, tapahtumista ja jumalanpalveluksista. Myös paikallislehti Siikajokilaakson ja Rauhan Tervehdyksen juttuja, kuvia ja videoita on linkitetty sivuille.
   – Yllättävän moni ikäihminenkin on nykyään Facebookissa, ei se ole vain nuorten aikuisten juttu. Toivomme sivuille myös keskustelua, Luokkala kannustaa.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 3/2017