Uudet kolumnistit edustavat eri elämänvaiheita

3.1.17

Jokaisessa Rauhan Tervehdyksessä julkaistaan kolumni, jonka kirjoittajina toimivat muut kuin lehden toimittajat.
   Tänä vuonna kolumnisteiksi on valittu eri alojen eri-ikäisiä asiantuntijoita Oulun seudulta. Mukaan on kutsuttu ekumenian hengessä myös Oulun alueella toimivien kristillisten kirkkojen edustajia.
   Vuoronperään vuoden aikana kirjoittavat Oulun seurakuntien luottamushenkilö, rehtorina työskennellyt Mikko Raudaskoski, filosofian tohtori Hanna-Leena Nissilä, viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala sekä Sipilä Säätiön Minna-Maaria Sipilä.
   Oulun kristilliset kirkkokunnat ovat edustettuina kukin yhdellä kolumnivuorolla. Myös Oulun lyseon opiskelijat Annika Pohjanen, Johannes Putula ja Roosa Alasiurua kirjoittavat kolumneja.
   Toista vuotta lukiota käyvä Annika Pohjanen odottaa innostuneena omia kirjoitusvuorojaan.
   – Haluan kirjoittaa erityisesti niistä asioista, jotka kiinnostavat oman ikäisiäni ihmisiä. Tietysti olisi mukava, jos myös vanhemmat ihmiset lukisivat niitä.
   Helmikuussa 18 vuotta täyttävä Pohjanen ei ole aiemmin kirjoittanut kolumneja.
   – Äidinkielen tunnilla on kuitenkin harjoiteltu erilaisia kirjoituksia, joten sitä kautta asia on hieman tuttu. On mielenkiintoista päästä testaamaan ihan oikeasti sitä, minkälaista on kirjoittaa lehteen.
   Aiheita Pohjanen ei ole vielä miettinyt, mutta pohtii, että jollain tavalla kristilliset periaatteet varmaan näkyvät hänen tekstissään.
   – Kirjoitan kuitenkin aina kustakin teemasta käsin. Esimerkiksi sosiaalinen media on aihe, joka voisi näkyä minusta nykyistä enemmän jutuissa, koska se on asia, joka koskettaa kaikkia.
   Annika Pohjasen ensimmäinen kolumnivuoro on 23. helmikuuta.
   Uuden kolumnivuoden ensimmäisenä kirjoittajana on Oulun helluntaiseurakunnan johtava pastori Hannu Orava. Hänen tekstinsä on lehden sivulla 3.

REBEKKA NAATUS

Artikkeli on osa lehteä