Ääni joka muistetaan

7.2.17

Hannu Tarvaksen ääni on monelle tuttu Yleisradion taajuuksilta. Viime vuosina sitä on saattanut kuulla myös Oulujoen seurakunnan tilaisuuksissa.
   Eläkkeelle jääneen radiotoimittajan kalenteria täyttävät nykyisin muun muassa luottamustoimi Oulujoen seurakunnan luottamushenkilönä, lionstoiminta, Suomi–Unkari-seura ja Eläkeliiton Oulun yhdistys.
   Tarvas on toista vuotta myös kotiseurakuntansa Yhteisvastuukeräyksen keräyspäällikkö. Tarvaksen rooli on nimenomaan ideoida. Lähin yhteistyökumppani on diakoniatyöntekijä Anu Fedotoff.
   – Kun mielessä välähtää, että tehdäänpä tällainen, niin soitan Anulle, joka laittaa pyyntöjä eteenpäin, Tarvas kuvaa.
   Lausujanakin tunnetuksi tullut Tarvas nousee myös lavalle keräyksen hyväksi tulkitsemaan Niilo Rauhalan runoja. Keväämmällä on tulossa myös toinen esiintyminen.
   Ideoinnin ja runoilun lisäksi on tartuttava keräyslippaaseenkin.
   – Kerääjiä ei ole pilvin pimein. Tavoitteenamme on kuitenkin olla helmikuussa perjantai-iltaisin esimerkiksi Myllyojan ostoskeskuksessa, hän vinkkaa.
   Keräyskohde on Tarvaksen mielestä ”mahdottoman tärkeä”.
   – Paljon Syyrian pakolaisten auttamista paljon tärkeämpää ei olekaan.    
   Kotimaassa varoja kerätään ihmiskaupan vastaiseen toimintaan. Oulujoen seurakunnassa oma kymmenen prosentin siivu keräystuloksesta käytetään vähävaraisten perheiden lasten liikuntavälineiden hankintaan.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 5/2017