Estradilta kohti kirjoituksia

15.2.17

Tulevana torstaina Minna Hautakangas pukeutuu mummonsa ompelemaan pupuasuun. Sen jälkeen hän nousee kuorma-auton lavalle kiertämään kaupungin keskustaa yhdessä muiden Madetojan musiikkilukion abiturienttien kanssa. 
   Hautakankaalla tutumpia ovat kuitenkin esiintymislavat. Iiläislähtöisen Hautakankaan saattaa joku muistaa kahden vuoden takaa The Voice of Finland -ohjelmasta.  Silloin 16-vuotias lukiolaisneito hurmasi tuomarit laulamalla Leonard Cohenin klassikon Hallelujah
   Tie kilpailussa vei suoriin televisiolähetyksiin saakka. Vaikka Hautakangas teki keikkaa lukulomallaankin, hän ei suunnittele musiikista uraa – enää.
   – Lukion eka vuosi meni aika pitkälti siinä Voice-hommassa. Näin musiikkibisneksen ikään kuin väärässä järjestyksessä, eikä se enää kiinnosta.
   Penkinpainajaisten eli penkkareiden jälkeen vuorossa ovat ylioppilaskirjoitukset. Nelilapsisen perheen esikoinen kertoo, että hänellä on vahva hoivavietti.
   – Teen koulun ohella henkilökohtaisen avustajan tehtäviä. Haluaisin sosiaali- tai hoitoalalle, vaikka sairaanhoitajaksi. Opettajan töitäkin olen miettinyt, Hautakangas kertoo.
   Vaikka muusikon päivätyö ei enää kiinnosta, esiintymisen ilo ei ole kadonnut mihinkään.
   – Olen aina halunnut olla tähti. Päiväkodissakin lauloin kiven päällä ja koetin varastaa show’n.
   Kevään aikana Minna Hautakangas on mukana Madetojan musiikkilukion luomassa Suomi 100 -juhlavuoteen liittyvässä Rintaman ääni -esityksessä.
   – Siitä tulee tosi hieno, hän lupaa.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 6/2017