Hikeä pukaten yhteiseksi hyväksi

1.2.17

 Helmikuun alussa alkava Yhteisvastuukeräyksen aika pitää seurakunnissa sisällään runsaasti tapahtumia. Tarjolla on konsertteja, myyjäisiä, kulttuurielämyksiä, arpajaisia – ja liikuntatempauksia.

Kiimingissä pelataan tulevana lauantaina 4. helmikuuta lentopalloturnaus. Laivakankaan koululla pelaa 12 joukkuetta. Enemmänkin olisi ollut tulossa, mikä oli iloinen yllätys diakoniatyöntekijä Erja Haholle.
   Lentopalloturnaus on tuotoltaan todennäköisesti Kiimingin Yhteisvastuukeräyksen ykköstapahtuma. Osallistumismaksujen lisäksi kassaa kartutetaan kahvin myynnillä.
   – Alkuvuosina kilpailijoilla oli hauskat asut ja joukkueilla hassut nimet. Meno on muuttunut kilpailuhenkisemmäksi, mutta turnaus on yhä leikkimielinen, Haho toteaa.
   Jos tämä kisa ehti innokkailta lentopalloilijoilta mennä ohi, seuraava turnaus on luvassa
Limingassa 6. toukokuuta.

Hailuodossa
kolistellaan sählymailoja lauantaina 25. helmikuuta.
   – Ilmoittautuminen on juuri käynnistynyt. Yleensä kempeleläisten joukkue on ollut ensimmäinen ilmoittautuja, saa nähdä miten on tänä vuonna, vt. diakoniatyöntekijä Tapio Jakkula kertoo iloisena.
   Hailuodosta joukkueita on perinteisesti tullut myös palokunnasta, nuorisotoimesta ja koulusta.
   – Pelaamaan ja katsomaan ovat kaikki tervetulleita yli seurakuntarajojen, Jakkula kannustaa.

Tyrnävällä
yhteisvastuuhiihdot ovat jo perinne. Viime vuosina sivakoijia ladulla on ollut parisenkymmentä, parhaimpina vuosina tuplaten.
   Seuraavan kerran hiihdetään 1. maaliskuuta, jolloin Murrossa kierretään tunnin ajan 1,2 kilometrin pituista hiihtolenkkiä. Hiihtäjät keräävät etukäteen sponsoreita itselleen.
  – Lahjoitettava summa voi olla vapaavalintainen tai sitten yhdelle kierrokselle voidaan sopia tietty hinta, kertoo diakoniatyöntekijä Salme Kinnunen.
   – Tämä on yksi mukavimmista tavoista kerätä rahaa, tietää itsekin hiihtämällä tapahtumaan osallistunut Kinnunen.
    Sponsorirahat sekä suolaisia ja makeita herkkuja tarjoavan puffetin tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykselle. Kinnunen painottaa, että yhteisvastuuhiihdot eivät ole kilpailu, vaan ennen kaikkea mukava koko perheen tapahtuma.
   – Viime vuonna lapsille oli oma kiekka ja sellainen toteutetaan varmaan tänäkin vuonna.
Yhteisvastuuhiihdot järjestetään myös Kiimingissä Jäälijärven jäällä sunnuntaina 26. helmikuuta.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 4/2017