Kirkkoherra nikkaroi lahjan seurakuntalaisille

14.2.17

Helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina juotiin Oulunsalon kirkon 125-vuotiskahvit. Juhla eivät jäänyt pelkkiin juhlapuheisiin ja lauluihin, vaan kirkko sai kolme lahjaa: toisen kameran Virtuaalikirkon lähetyksiä varten, sotien sankarivainajien marmoristen muistolaattojen siirron Toimitalosta kirkkoon ja perinteisen ilmoitustaulun kirkon pihamaalle.
   Kirkkoherra Petri Satomaan mukaan ilmoitustaulu on osoitus tiimityöstä.
   – Idea tuli diakonissa Riitta Markus-Wikstedtiltä, jonka kotipitäjän kirkon edessä Tyrnävällä on samanlainen. Siitä kävimme ottamassa mitat porukalla ja laitoimme tarjouspyynnön ammattilaiselle.
   Hankinnalle ei kuitenkaan näytetty vihreää valoa seurakuntayhtymän kiinteistöpalveluissa.
   – Meillä oli kuitenkin tahtotila saada ilmoitustaulu. Niinhän siinä sitten kävi, että minä menin rautakauppaan ja tein sen itse omassa liiterissä, Satomaa naurahtaa.
   Pystytyksestä huolehti seurakuntamestari Matti Santaniemi ja sähkömies tilattiin huolehtimaan valojen kytkemisestä.
 
Messubussi kulkee
koko helmikuun

Oulunsalon kirkon juhlapäivä oli erityinen myös siinä mielessä, että liikkeellä oli ensimmäistä kertaa messubussi.
   Satomaa kertoo, että ajatus messubussia on harkittu aiemminkin. Oulunsalon seurakunnassa on vain yksi kirkko, jonne matkaa esimerkiksi Salonpäästä kertyy yli kymmenen kilometriä. Myös naapuriseurakunnassa Karjasillalla liikennöi messubussi parasta aikaa.
   Oulunsalossakaan ilmaiskyyti ei jäänyt yhteen sunnuntaihin.
   – Päätimme kokeilla messubussia helmikuun ajan. Ensimmäisen kerran jälkeen reittiä on hieman muutettu, ja bussi käy toiveiden mukaan aina Ojanperän risteyksessä asti.
   Kirkkoherra toteaa, että messukyyditys ei ole halpaa lystiä. Jos messubussi pidetään liikenteessä kokeiluajan jälkeenkin, se ei aja joka sunnuntai, vaan esimerkiksi kerran kuussa.
   Onneksi Oulunsalossa jumalanpalvelusten tavoitettavuutta lisää myös se, että kirkonmenoja voi seurata kahdesti kuussa myös suorana lähetyksenä Virtuaalikirkosta – jatkossa siis kahden kameran välityksellä.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 6/2017