Muhoksen urkuremontti etenee

7.2.17

Muhoksen kirkkoneuvosto päätti 2. helmikuuta pidetyssä kokouksessa tehdä urakkasopimuksen kirkon urkujen peruskorjauksesta Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy:n kanssa. Kirkon urut menevät näillä näkymin remonttiin tammikuussa 2018 ja valmistuvat pääsiäiseksi.
   Hankintapäätös urkujen remontista tehtiin jo viime vuoden huhtikuussa, mutta tarjouksen jättänyt Urkurakentamo Martti Porthan valitti päätöksestä markkinaoikeuteen. Markkinaoikeus hylkäsi kuitenkin valituksen joulukuussa.  
   Urkurakentamo Martti Porthan Oy on tehnyt korkeimmalle  hallinto-oikeudelle muutoksenhaun markkinaoikeuden päätökseen.
   Muhoksen kirkkoherra Jouni Heikkinen toteaa, että seurakunta ei aio jäädä odottamaan korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä.
   – Käsittely kestää kuukausia, minkä takia remontointi voisi venyä jopa puolitoista vuotta.
   Kiista johtuu tulkintaerimielisyydestä valintaperusteissa.
   Markkinaoikeudessa kaikki kolme tuomaria hylkäsivät valituksen. Tämä oli Heikkisen mukaan hyvä pohja asian jatkotyöskentelylle ja urakkasopimuksen teolle.
   – Asiasta keskusteltiin ennen päätöksen tekoa myös kirkkovaltuuston kokouksessa, vaikka kirkkoneuvosto onkin asiaa eteenpäin vievä taho.
  Urkujen rakentaminen ja korjaaminen on kilpailtu ala ja hankepäätöksistä valitetaan usein.
   – Suomessa on vain muutama toimija, joilla on mahdollisuuksia tehdä vastaavanlaisia korjauksia. Kyse on rahallisestikin mittavista projekteista, Heikkinen tietää.
   Muhoksen kirkon urkujen peruskorjaus on ollut vireillä vuodesta 2013. Kirkkoneuvoston tuoreessa päätöksessä todetaan, että peruskorjauksen edelleen viivästyminen voisi johtaa suunniteltua suurempaan ja kalliimpaan korjaustyöhön.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 5/2017