Paremman maailman puolesta

7.2.17

Uudessa ryhmässä nuoret ja työikäiset aikuiset perehtyvät lähetystyöhön ja kehitysyhteistyöhön

Oulussa aloittelee toimintaansa ryhmä, jossa nuoret aikuiset ja aikuiset työikäiset voivat perehtyä lähetystyöhön.
   – Global Action -ryhmä on paikka heille, jotka haluavat tutustua lähetystyöhön sekä tukea sitä, määrittelevät Johanna Kesti, Tilda Pulli ja Riina Raninen, jotka itsekin ovat mukana Karjasillan seurakunnan uudessa ryhmässä.
   Global Action -ryhmän toiminnan suunnittelevat ryhmään kuuluvat keskenään.
   Keskeisiä teemoja ovat esimerkiksi reilu kauppa, eettiset vaatteet, ihmiskauppa, rauha, vastuullinen matkailu, kirkko maailmassa sekä globaali oikeudenmukaisuus.

Tukea Zimbabwen
aids-orvoille

Ryhmän ensisijainen avustuskohde sijaitsee Zimbabwessa. Afrikkalaisen 13 miljoonan asukkaan valtion aids-tilanne on maailman vaikeimpia. Maassa on paljon aids-orpoja.
   Tästä syystä Suomen Lähetysseura tukee Vutsananan kylän luterilaisen seurakunnan isoäitien tekemää työtä.
Isoäidit ovat järjestäytyneet voidakseen huolehtia yhteisönsä aids-orvoista. Tällä hetkellä viisi isoäitien ryhmää huolehtii yli kolmensadan orvon perustarpeista muun muassa koulunkäyntiä tukien ja arkielämän taitoja opettaen.

Varainkeruuta,
tempauksia, puhujavieraita

Global Action -ryhmä on kokoontunut vasta muutaman kerran. Toiminnan suunnittelu jatkuu 11. helmikuuta.
   Varainhankintamielessä ryhmä aikoo osallistua erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin, esimerkiksi Oulun seurakuntien vapputapahtumiin ja elokuiseen Piispansauvakävelyyn.
   Rahaa aids-orpojen hyväksi kerätään ainakin kirkkokahvituksilla, jossakin vaiheessa mahdollisesti myös lähetyslounailla sekä pop up -ravintolalla.
   Pelkkää rahankeruuta toiminta ei kuitenkaan ole.
   – Voimme tutustua laajasti lähetystyötä tai kehitysyhteistyötä tekeviin järjestöihin ja osallistua Oulussa järjestettäviin kansainvälisiin tapahtumiin. Kokoontumisiin pyydetään myös puhujavieraita, Kesti, Raninen ja Pulli sanovat.
   Esimerkiksi 11.2. vieraaksi saadaan Botswanassa lähetystyössä ollut Maria Stirling ja 25.2. kuullaan elämästä Pakistanissa pakistanilaisten kertomana.
   Karjasillan seurakunnan matkaryhmän mukana Riina on vieraillut Namibiassa, Tilda ja Johanna molemmat Mosambikissa.
   He korostavat, että lähetystyöhön voi perehtyä ja sitä voi tukea vallan mainiosti, vaikka ei lähetyskohteessa itse kävisikään.
   – Aiheeseen voi tutustua ilman että itse sijoittaa siihen rahaa.
   – Ei lähetystyön tukeminen yleensäkään ole mikään ”hyväosaisten juttu”. Asennetutkimusten mukaan köyhät antavat enemmän kehitysyhteistyölle kuin hyvätuloiset, Johanna Kesti huomauttaa.

MINNA KOLISTAJA

Global Action -ryhmä kokoontuu Karjasillan kirkolla joka toinen viikko (parillisina viikkoina).
Seuraavat kokoontumiset pidetään
11. ja 25. helmikuuta, 25. maaliskuuta, 8. huhtikuuta sekä 6. ja 20. toukokuuta kello 14 (paitsi 25.3. kello 16). Lisätietoa facebook.com/GlobalActionOulu

Artikkeli on osa lehteä 5/2017