Eila Koistinaho avusti äitiään Toini Torvista ruokailussa. Eksoottisempi ateria maistui äidin väsymyksestä huolimatta. Kuva: Riitta Hirvonen

Seniorit saivat lahjoitusruokaa

1.2.17

Kiinalainen kukon vuosi alkoi viime viikolla. Uusi vuosi vaihtui 28. tammikuuta.
   Kukon vuoden ja ennen kaikkea Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi oululainen Hai Long-kiinalaisravintola lahjoitti oululaissenioreille sata kana-annosta.
   Vanhusten tavoittamiseksi ravintolasta oli oltu etukäteen yhteydessä Oulun tuomiokirkkoseurakuntaan, jonka alueella Hai Long sijaitsee.
   Wacklin -kodin Saran Siivessä maisteltiin tyytyväisinä lahjoitettuja aterioita. Annosrasian harvinaisempi riisi-kanaruoka maistui, vaikka erään asukkaan leikkimielinen kysymys hoitajille kuului: Olenko minä joku kiinalainen?
   Saran Siivessä asuvan Toini Torvisen tytär Eila Koistinaho iloitsi lahjoituksesta.
   – Tosi hieno idea. Kiitos vain. Kunpa muutkin ravintolat ja esimerkiksi leipomot lähtisivät tällaiseen mukaan.
   Koistinaho perustelee ajatustaan sillä, että henkilökunnan ei tarvitsisi valmistaa viikonloppuna ruokaa. Tavallisesti ruokaa laitetaan kaksi kertaa sekä lauantaina että sunnuntaina.
   – Aikaa jäisi enemmän vanhusten kanssa olemiseen, Koistinaho pohtii.
    Äitinsä luona vieraileva Päivi Konola ihasteli myös ravintolan hyvää tekoa mutta kehui myös Siiven normaaliruokaa. Vanhusten juhlapäivätkin henkilökunta muistaa aina pienellä erityistarjoilulla.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 4/2017