Yhteisöllisyys viehättää

22.2.17

Kaksi vuotta sitten Vilhelmiina Väyrynen oli intoa täynnä: hänen ideansa nuorille aikuisille ja opiskelijoille suunnatusta messusta oli saanut tuulta alleen.
   Kutsua tulla suunnittelemaan uutta, omannäköistä messua oli levitetty yliopiston sähköpostilistoilla ja Rauhan Tervehdyksessä. Ensimmäiseen kokoontumiseen Pyhän Luukkaan kappelille Linnanmaalle saapui viitisentoista uteliasta.
   – Toiveena oli messu, jossa perinteisten virsien lisäksi soitettaisiin hengellisiä lauluja eri soitinkokoonpanojen säestyksellä.
   Väyrynen tiesi kokemuksesta, että arki-iltaisin pidettävissä messuissa on oma tunnelmansa. Ennen luokanopettajaopintojen alkua Oulussa hän oli viettänyt välivuoden Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Siellä pidettiin usein iltamessuja arkisin.
   Uudelle messulle Oulussa annettiin messujen pitopaikan mukaan nimi Luukas-messu. Parin vuoden aikana kävijämäärä on vaihdellut, parhaiten väkeä ovat houkutelleet illat, jolloin on vietetty esimerkiksi Suomalaista messua. Suunnitteilla on myös Afrikkalainen messu.
   Tavoite on toteuttaa messu mahdollisimman pitkälti yhdessä. Avoimessa Facebook-ryhmässä ideoidaan saarnaa ja ehdotellaan laulettavia kappaleita. Ennakkoon jaetaan esimerkiksi keittiö- ja musiikkivastaavan pestit, mutta loput tehtävät jaetaan tuntia ennen messua.
   – Messua muokataan koko ajan siihen suuntaan, että se olisi kävijöiden toiveiden mukainen. Siihen rukoilemme johdatusta.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 7/2017