Muhoksen naiset haluavat oman messun

29.3.17

Jos Muhoksen naisten messussa on joka kerta noin sata osallistujaa, täytyy pelkästään naisille tarkoitetulle tilaisuudelle olla selkeä tarve, toteaa vs. seurakuntapastori Soile Tuusa.
   Hän kertoo, että naisten ikiomat hetket onnistuvat tavoittamaan joka kerta myös uusia kävijöitä. 
   Tänä keväänä messussa puidaan Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi naisten elämää itsenäisyyden eri vuosikymmeninä. Saarnassa naisten arkeen menneinä vuosina paneudutaan draaman avulla.
   Tilaisuus alkaa Muhoksen kirkossa torstaina 30. maaliskuuta kello 18. Messun jälkeen tarjolla on iltapala.
   Vaikka kyse on messusta naisille, muutamia miehiäkin on ollut paikalla edellisvuosina, Tuusa kertoo. Tälläkään kertaa ketään ei käännytetä kirkon ovelta pois.
   Suosittua kaikenikäisten naisten messua on järjestetty Muhoksella jo kymmenen vuoden ajan.

Järjestäjät ovat
innoissaan

Soile Tuusa on itse ollut naisten messussa kerran aikaisemmin ja kuvailee naistenvälistä tapaamista antoisana, voimia antavana.
    Tämänvuotista kirkkohetkeä on ollut tekemässä iso joukko innokkaita seurakunnan työntekijöitä, pääsääntöisesti naisia. Seurakunnan rukouspiirin naiset tekevät messun esirukouksen. Kirkkokuoron naiset vastaavat musiikista.
   Muhoksen miehet eivät ole Tuusan tietojen mukaan suuresti purnanneet vain pelkästään naisille tarkoitetusta messusta, mutta he ovat toivoneet miesten iltoja. Sellainen järjestetään jälleen myöhemmin syksyllä.
   Lähes kaikissa seurakunnissa järjestetään omia tilaisuuksia naisille ja miehille. Tavallisimpia ovat naisten ja miesten keskusteluillat sekä raamattupiirit.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 11/2017