Sairaat – tärkeä osa tervettä yhteisöä

29.3.17

Julistaja saarnaa Jeesuksen ihmeteoista ja siitä, kuinka Jeesus parantaa sairaita.
   Nainen tulee rukouspalveluun, pyytää rukousta ja voitelua rukousöljyllä, että saisi parantua mielenterveysongelmasta.
   Rukoilemme, niin kuin on tehty jo monta kertaa aikaisemmin. Oikeastaan on rukoiltu jo vuosia, monet julistajat tässä kaupungissa ja muualla. Miksi hän ei parane? Miksi jotkut paranevat rukouksen voimalla ja toiset joutuvat vuosi toisensa jälkeen kamppailemaan sairauksien kanssa? Nämä ovat kysymyksiä, joita uskovat ovat pohtineet monelta kannalta ja joista on kirjoitettu monia kirjoja.
   Vaikka nainen ei parantunutkaan, niin eikö ole hienoa, että hän tuli tilaisuuteen eikä jäänyt yksin kotiin? Eikö ole arvokasta, että hän on vuosikausia kuulunut hengelliseen yhteisöön, rohkaissut toisia ja tullut itse rohkaistuksi?
   Omalla olemuksellaan hän on viestittänyt olevansa Jumalan rakastama ja arvokas hänen silmissään. Nainen tuo esille, että Jumala on heikkojen puolella.
   Avoimuudellaan hän rohkaisee myös toisia näyttämään, ettei tarvitse olla vahva ja onnistunut kelvatakseen. Omalla esimerkillään hän rohkaisee myös toisia jättämään naamarit, olemaan aitoja ja rehellisiä ja apua tarvitsevia. Olemalla heikko nainen vahvistaa toisia, olemalla sairas hän tervehdyttää yhteisöä, joka niin helposti sairastuu omahyväisyyteen, ylpeyteen ja vahvuuteen.
   Korinttolaiskirjeessä Paavali vertaa seurakuntaa ruumiiseen, joka koostuu erilaisista jäsenistä, joilla kaikilla on oma tarkoitus ja tehtävä.
   Ne ruumiinjäsenet, jotka näyttävät olevan heikoimpia, ovat välttämättömiä.
   Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että hän antoi vähempiarvoiselle suuremman kunnian.

Artikkeli on osa lehteä 10/2017