Ulkoilu innosti talvilomaviikolla

15.3.17

Nallen syyspäivät koululaisten syyslomalla olivat Koskelan seurakuntatalolla niin suosittu tapahtuma, että Tuiran seurakunnassa oli helppo päättää jatkosta: seuraavaksi olisi vuorossa nallen talvipäivät.
   Pohjoisen talvilomaviikko oli tapahtumalle hyvä ajankohta, sillä kaikki eivät lähde kaupungista Lapin hangille.
Helmiina Pirttilä paistoi kaksivuotiaan Lilja-tyttärensä kanssa makkaraa Koskelan seurakuntatalon pihamaalla ja kertoi ulkoilupäivän tuovan vaihtelua lapsen kanssa kotona olemiseen.
   Kun kevätaurinko porotti täydellä loistolla, voitiin nuotion äärellä ihastella kaunista säätä. Niin aikuiset kuin lapset olivat pyyhkineet talven jäljiltä pölyt aurinkolaseista, ja suojia totisesti tarvittiin kirkkaassa ilmassa.
   Kiikussa hurjia vauhteja ottaneiden Ebelen ja Adannan Johanna-äiti oli tullut Koskelaan kaupungin keskustasta. Koskelalaisten kaunis – alun perin kartanoksi rakennettu – seurakuntatalo oli heille entuudestaan vieras paikka, vaikka sitä oli harkittu lasten kastejuhlatilaksi. Retkelle Koskelaan lähdettiin toiselta puolelta kaupunkia, koska nallepäivillä oli lapsille tekemistä.

Nallekarhua on ehkä
hyväkin hieman pelätä

Nallena tapahtumassa hääri Tuiran seurakunnan lastenohjaaja Piritta Korhonen. Osa pienimmistä lapsista hieman vierasti nalleasuun pukeutunutta hahmoa. Rempseä nalle totesi nauraen, että karhumaista otusta on ehkä hyväkin hieman oudoksua – ainakin jos sellainen tulee vastaan luonnossa.
   – Ystävälliset tervehdykset kannattaa silloin unohtaa, metsän kuningas totesi nuotion äärellä pilke silmässä.
Kun ulkoilu ei enää osallistujille maittanut, seurakuntatalon sisällä oli tarjolla herkkuja: pannukakkua, piirakka ja juotavaa. Seurakunnan käsityön harrastajat möivät omia käsitöitään.

RIITTA HIRVONEN 

Artikkeli on osa lehteä 9/2017