Eroon päällekkäisyyksistä

4.4.17

Oulunsalon kanttori Pirjo Mäntyvaara on henkilö, jolla on hyppysissään jatkossa koko Oulun seurakuntien musiikkitarjonta.
   – Nyt konserttitarjouksia tulee kaikille Oulun kanttoreille. Kenelläkään ei ole koostetusti tietoa siitä, mihin muualle sama esiintyjä on jo otettu.
   Konserttikoordinaattori ottaa jatkossa vastaan kaikki konserttitarjoukset ja pitää kanttorit ajan tasalla siitä, minkälaisia musiikkitapahtumia seurakunnissa järjestetään.
   Mäntyvaara ei päätä, mitä musiikkia missäkin seurakunnassa tulee kuultavaksi.
   – Käyn keskustelua kunkin seurakunnan oman konserttivastaavan kanssa. Heillä on näkemys siitä, minkälaisia musiikkitilaisuuksia juuri siinä seurakunnassa halutaan ihmisille tarjota.
   Seurakunnissa tärkeitä musiikkitilaisuuksien sesonkeja ovat hiljainen viikko ja pääsiäinen, kesä, syksyn kirkkomusiikkiviikko sekä joulu. Päällekkäisyyksiä näinä aikoina on tarkoitus vähentää.
   – Ei ole järkevää, että sama esiintyjä esiintyy kahdessa oululaisessa seurakunnassa peräkkäisinä päivinä. Etäisyydet ovat niin lyhyet, että vaikkapa Oulun keskustassa asuva seurakuntalainen menee Haukiputaalle kiinnostavan konsertin huomatessaan – ja päinvastoin.
   Mäntyvaarasta on tärkeää, että ihmiset löytävät musiikin luo helposti.
   – Ryhdyn työstämään musiikkitapahtumien yhteistä markkinointia yhdessä yhtymän viestintäpalveluiden kanssa.
   – Musiikkitarjonnan koordinointi on merkityksellinen asia – onhan musiikki kieli, jolla on helppo tavoittaa heitäkin, jotka eivät välttämättä kovin usein muuten käy kirkossa.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 12/2017