Rakkaus ei vaadi suuria tekoja

2.5.17

Kaarina ja Markku Närhen lempikappale kuullaan OulujokiLOVE-tapahtumassa

Oulujoella juhlistetaan parisuhteita 11. toukokuuta OulujokiLOVE-tapahtumassa.
   Oululaiset Kaarina ja Markku Närhi ovat yksi tilaisuuteen oman toivekappaleensa ilmoittanut pariskunta. Heillä onkin syytä juhlaan, sillä toukokuussa he viettävät 22-vuotishääpäiväänsä.

Vuodet hiovat
yhteen

Yhteinen tekeminen on Närhille tärkeä voimavara. Pariskunta harrastaa muun muassa pyöräilyä, musiikkia ja teatteria. Myös vapaa-ajan paikka on tärkeä parille.
   Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva Kaarina Närhi käyttää ilmaisua tokastaa, mikä tarkoittaa puuhastelua tai tekemistä.
   – Jos on yhteistä tokastamista, kyllähän se rohkaisee. Yhteiset kiinnostuksen kohteet ja harrastukset merkitsevät, Kaarina Närhi kertoo.
   Pariskunta kuvailee suhdettaan tasaiseksi, molemmat ovat rauhallisia persoonia. Vuosien varrella suhde on kuitenkin syventynyt ja toisen on oppinut tuntemaan paremmin.
   – Onhan suhde aina hyppy tuntemattomaan, mutta on uskallettava sitoutua. Toisen kanssa sitä myös hioutuu. Erillään olisimme varmasti erilaisia persoonia. Onneksi olemme saaneet kasvaa yhdessä, Kaarina  Närhi toteaa miestään hellästi katsoen.
   – Ei tämä 22 vuotta ole tuntunut pitkältä ajalta. Kunhan on yhteistä tekemistä, niin siinähän se menee, Markku Närhi miettii.

Musiikki
yhdistää

OulujokiLOVE-tapahtumaan Närhet päättivätkin osallistua, sillä uusi musiikkitapahtuma kiinnosti konserteissa mielellään käyvää pariskuntaa. Myös tapahtuman innoittanut televisio-ohjelma SuomiLOVE on parin mieleen.
   Oman toivekappaleen valitseminen ei ollut vaikea tehtävä. Kappaletta valitessa pariskunnalla tuli muisteltua yhteistä taivaltaan.
   Musiikkia valitessa he miettivät niin sen sanoja kuin kappaleen sopimista tilaisuuteen. Närhien toivelauluna on Mustarastaan Tulkoon tie sinua vastaan.
   – On mukava kuulla, mitä muut ovat toivoneet. Meille sopii monenlainen musiikki, Markku kertoo.

Tavallisuutta
ei tarvitse pelätä

Mutta miten rakkautta pidetään yllä pitkässä avioliitossa? Närhet nauttivat tavallisesta arjesta. Tylsää sen ei kuitenkaan tarvitse olla, Kaarina korostaa.
   – Jokainen pari rakentaa omanlaisensa suhteen. Vaikka asiat ovat tavallisia, ne ovat meille merkityksellisiä. Välillä pitää kuitenkin tehdä jotakin arjesta poikkeavaa, vaikka se ei mitään suurta olisikaan, Närhet toteavat.
   Pienilläkin asioilla on merkitystä. Esimerkiksi sillä, että aikaisemmin töihin lähtevä Markku nostaa aamuisin Kaarinan pyörän valmiiksi ulos varastosta ja Kaarina löytää aina Markun hukkaamat pyöräilyhousut.
   – Kyllä sitä on kiitollinen, että toinen on olemassa. Se ei ole itsestäänselvyys, Kaarina Närhi sanoo.
   – Kiitollinen olo on myös siitä, että tavallisuus riittää, Markku Närhi jatkaa.

ANNA-MARI KILPIJÄRVI

Kommentoi ja lähetä terveisiä täällä

OulujokiLOVE juhlistaa pariskuntia

•    Myllyojan seurakuntatalossa torstaina 11.5. järjestettävä OulujokiLOVE on ensimmäinen laatuaan Oulussa.
•     Mallia tapahtumaan on otettu Ylellä näkyvästä SuomiLOVE -ohjelmasta.
•     Pariskunnat ovat voineet lähettää omat toiveensa soitettavista kappaleista. Illan musiikista vastaa nuorisomuusikko Esa Rättyä ja House band.
•     Tilaisuudessa on tarjolla illan päätteeksi herkuttelua. Lastenhoito on myös järjestetty.
•     Tilaisuus on osa Oulun seurakuntien Romuromantiikka-tapahtumasarjaa.