Soittoa sadalta vuodelta

3.5.17

Tulevana lauantaina Karjasillan kirkossa esiintyy 120 lasta ja nuorta. Yksi heistä on 17-vuotias oululainen Henna-Maarit Kyröläinen.
   Suzukikoulu Oktaavian muskarissa jo yksivuotiaana aloittanut Kyröläinen on tottunut esiintyjä. Suzuki-menetelmässä uskotaan kaikkien kykyyn tuottaa musiikkia. 
   – Aloitin viulunsoiton nelivuotiaana ja harjoittelen yksilötuntien lisäksi myös kamarimusiikkiryhmän kanssa, Kyröläinen kertoo.
   Sata vuotta suomalaisen musiikin juhlaa -konsertti on osa valtakunnallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Aloituksena kuullaan Maamme-laulu ja konsertti päättyy Finlandiaan. Välissä kuullaan niin kansansävelmiä kuin uudempaakin kotimaista.
   – Ohjelmistossa näkyvät eri aikakaudet, kansallismielisyys, sota-aika ja kansainvälistyminen. On inspiroivaa soittaa eri tyylilajien musiikkia, nuori viulisti toteaa.
   Henna-Maarit Kyröläinen esiintyy Oktaavian konserttien lisäksi myös oman koulunsa tapahtumissa. Viime kesänä hän soitti myös serkkunsa häissä.
   Yleensä Suzukikoulun konsertit on suunnattu perheille, mutta juhlavuoden konserttiin toivotaan mukaan erityisesti ikäihmisiä.
   – Perheeni on käynyt konserteissa mummua, pappaa ja perhetuttuja myöten. He kehuvat aina konsertteja ja niiden ohjelmistoa.

ELSI SALOVAARA

Sata vuotta suomalaisen musiikin juhlaa -konsertti lauantaina 6.5. kello 18 Karjasillan kirkossa. Ohjelma 5 euroa. Tervetulleiksi toivotetaan erityisesti ikäihmiset. Konsertin järjestäjinä Suzukikoulu Oktaavia, Oulun Suzukisoittajien kannatusyhdistys ja Karjasillan seurakunta.