Tyrnävän kirkkoherranvaalin 1. vaalisija

9.5.17

Teemu Isokääntä
vs. kappalainen, Tyrnävän seurakunta

Kuka olet ja ketkä kuuluvat perheeseesi?
Olen Teemu Isokääntä (41 v.), tyrnäväläinen perheenisä ja pappi. Perheeseeni kuuluvat vaimo Henna-Leena sekä lapset Lauri, Paavo, Anni-Reeta ja Antti. Lemmikkeinä meillä on kissat Lalli ja Orpo sekä dreeverin pentu Kiri.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?

Soitan kitaraa yksin ja ystävien kanssa, metsästän, sienestän, retkeilen sekä pyrin liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti.

Kerro työhistoriasi pääpiirteittäin.
Kirkollinen työhistoriani alkaa Pattijoen seurakunnasta, jossa toimin kerhonohjaajana, isosena, leiri-isäntänä, nuorisotyönharjoittelijana sekä kesäteologina. Helsingin opiskeluvuosina olin Helsingin tuomiokirkossa siivoja-vahtimestarina sekä seurakuntayhtymällä projektivastaavana. Pappisvihkimyksen (2001) myötä tie vei Parkanoon seurakuntapastoriksi ja Tyrnävälle (2003) kappalaiseksi. Vuonna 2008 siirryin Centria-ammattikorkeakouluun Ylivieskaan Raudaskylälle teologisten aineiden lehtoriksi, eli toimin kirkon kasvatuksen opettajana. Marraskuusta 2016 olen ollut Tyrnävän seurakunnan vs. kappalainen.

Millainen suhde sinulla on kirkon herätysliikkeisiin?

En ole minkään herätysliikkeen jäsen, mutta tunnen kyllä eri liikkeiden teologian. Ystäviä minulla on miltei kaikkien liikkeiden piiristä.

Mitkä ovat vahvuutesi papin työssä ja kirkkoherrana?
Vahvuuteni on sitoutuminen seurakuntaan ja seurakuntalaisiin. Olen helposti lähestyttävä ja sitä haluan olla tasapuolisesti kaikille. Monipuolinen kirkon työn kokemus ja osaaminen ovat vahvuuteni.

Millainen rooli vapaaehtoisilla on johtamassasi seurakunnassa?
Ajatteluni lähtee siitä, että seurakunta rakentuu seurakuntalaisista, joten yhdessä toimivat seurakuntalaiset ovat toiminnan ydintä.

Suomen laki on sallinut maaliskuun alusta alkaen samaa sukupuolta olevien avioliitot, ja ev.lut. kirkossa keskustellaan parasta aikaa siitä, pitäisikö kirkon pysytellä nykykäytännössä, luopua vihkioikeudesta, siunata samaa sukupuolta olevien liitot tai alkaa vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Millainen linja kirkon pitäisi mielestäsi ottaa?
Linjan tulee olla sellainen, että sen perustelut kestävät sekä teologisesti että ihmisoikeuksien näkökulmasta. Valmista vastausta minulla ei vielä ole.

Kuinka pitäisit yllä 18–30-vuotiaiden kirkkosuhdetta ja kutsuisit heitä mukaan toimintaan?
Järjestän tilanteita, joista turha pönötys on karsittu pois ja ihmisillä on mahdollisuus olla mukana aidosti omana itsenään.

Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?
Kummisetäni oli palomies, joten sepä se.

Mitä haluaisit kysyä vastaehdokkaaltasi?
Miten ajattelit yhdistää keskeiset luottamustehtäväsi Oulun kaupungissa Tyrnävän kirkkoherranviran kanssa?
Jukka Kolmonen vastaa: Olen kova tekemään hommia ja mielestäni osaan delegoida. Sanaa sanon sanotaan: ” jolla on virka, ottakoon siitä väärin.” Viranhoito on tärkeämpää. Luottamushommia voi tarvittaessa vähentää.

Tyrnävän kirkkoherra valitaan sunnuntaina 21. toukokuuta. Ennakkoäänestys on 15.-19. toukokuuta. Lue lisää seurakunnan sivuilta.

Katso myös Jukka Kolmosen vastaukset