Kuva: Aija Puurtinen
Aija Puurtinen oli Herättäjäjuhlilla lavalla perheyhtyeensä Honey B. Family`n kanssa.

Aija Puurtinen – Harvinainen keikka

20.7.17 Muusikko on keikkaillut ammatikseen kolmisenkymmentä vuotta ja tänä kesänä hänen eteensä tuli harvinaislaatuinen tilaisuus. Konsertti reilu viikko sitten Herättäjäjuhlilla Nilsiässä oli hänelle ensimmäinen esiintyminen kirkollisilla kesäjuhlilla.

Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Veikko Kähkönen .

Muusikko Aija Puurtinen on keikkaillut ammatikseen kolmisenkymmentä vuotta ja tänä kesänä hänen eteensä tuli harvinaislaatuinen tilaisuus. Konsertti reilu viikko sitten Herättäjäjuhlilla Nilsiässä oli hänelle ensimmäinen esiintyminen kirkollisilla kesäjuhlilla.

Muutama päivä ennen Blues & Gospel Rhythm Revueiltaa Nilsiän liikuntatalossa odotukset tapahtuman tunnelman suhteen olivat Puurtisella korkealla – ja lisäksi toivoa täynnä.

Juuri toivo ja sen rinnalla kaipaus olivat juhlien blues- ja gospelkonsertin teemoja.

Toivon ja kaipauksen tunteet ovat tosielämän isoja asioita ja Puurtisen mukaan molemmat aiheet ovat läsnä lähes kaikessa musiikissa ja musiikkityyleissä.

– Kaipaus ja toive ovat käsitteinä hyvin lähellä toisiaan: toivo ja kaipaus paremmasta on saanut esimerkiksi ihmiset jo vuosisatojen ajan muuttamaan uusille asuinsijoille etsimään parempaa elämänlaatua, Puurtinen pohtii musiikkitilaisuuden teemoja ja samalla ajankohtaista asiaa maailmalla.

Jotta musiikki puhuisi toivosta ja kaipauksesta, se ei Puurtisen mukaan välttämättä edellytä tuekseen aiheisiin liittyvää sanoitusta.

– Myös instrumentaalimusiikki voi koskettaa kuulijaa, jos se on väriltään ja tunnelmaltaan tai melodian ja harmonian väkevyydessä juuri tilanteeseen sopivaa. Tämänkaltainen kokeminen vaatii toki sitä, että kuulija hakeutuu, antautuu ja altistaa itsensä musiikin vietäväksi. 

Muusikolle itselleen toivoa elämässä tuovat esimerkiksi nuoret ihmiset.

– Toimin artistiurani ohella Taideyliopistossa laulupedagogina. On fantastista kohdata päivittäin nuoria, joilla on vahva usko ja toivo tulevaisuuteen. Siihen he ovat valmiita myös panostamaan.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä