Kansanjuhla torirannassa

17.8.17

Piispansauvakävely ja Nuku rauhassa -kampanja tuovat lauantaina 26.8. kuhinaa Oulun kaupunginteatterin ympäristöön.

Oulun piispa Samuel Salmi kutsuu jälleen kaikenikäisiä ja -kuntoisia mukaan olemaan yhdessä ja nauttimaan ulkoilusta.
   Tapahtuman avaus ja kävelyreiteille lähtö on poikkeuksellisesti samaan aikaan Radisson Blu -hotellin edessä esittäytyvän Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuustapahtuman esiintymislavalla.
   Jo perjantaina alkavassa Nuku rauhassa -tapahtumassa esillä ovat niin puolustusvoimat kuin poliisi ja erilaiset maanpuolustusjärjestöt. Ohjelmassa on toimintanäytöksiä, tietoiskuja, koiranäytöksiä kuin armeijahenkisiä muotinäytöksiä.
   Piispansauvakävelyn avaus on ohjelmassa lauantaina kello 10.45. Avauksessa kuullaan kuorolaulua, tervehdyspuheenvuoroja ja tehdään yhteinen alkuverryttely.

Viisi erimittaista
kävelyreittiä

Piispansauvakävely toteutetaan avausta lukuun ottamatta samalla konseptilla kuin aiemminkin. Reittejä on viisi, lyhimmillään 500 metriä ja pisimmillään 7 kilometriä.
   Matkalle lähdetään aikataulun mukaan kello 11.25. Reittien opastuksesta vastaa Oulun Tarmo ja Martat jakavat matkan varrella mehua ja vettä.
    Ennen tai jälkeen kävelyn on mahdollista tutustua esittelypisteisiin Oulun kaupunginteatterin aulaan pystytellä tapahtumatorilla. Myös 110-vuotista taivaltaan juhliva Rauhan Tervehdys on paikan päällä.

Opastettuja kierroksia
Piispantalossa

Piispansauvakävelyn maali on kaupunginteatterin sisäänkäynnin luona. Muistoksi osallistumisesta saa  tarran ja samalla pääsee mukaan arvontaan, jossa palkintona on esittäytymässä olevien yhteistyökumppanien tuotteita. Arvonta on luvassa kello 13.30.
   Päivän ohjelma päättyy kotiseutuneuvos Kaarina Niskalan vetämiin opastettuihin kierroksiin Rantakadun ja Hallituskadun kulmassa sijaitsevassa Piispantalossa (Hallituskatu 3). Kierroksille lähdetään kello 14 ja 15.15. Myös opastetut kierrokset ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 23/2017