Kanttori aloittaa pian

17.8.17

Hailuotoon matkaa pian Liukkosen Mari, muuttokuorma ja kissa.  Muuttopäivä ja asunto eivät ole vielä selvillä, mutta selvillä sen sijaan on, että Liukkonen aloittaa syyskuun alussa Hailuodon seurakunnan kanttorina.
   Oulussa asuva Liukkonen rakastaa merta ja siksi uusi asuinsija on mieluinen. 
   – Olen haaveillut Hailuotoon muutosta ja tämä on oiva tilaisuus toteuttaa haave. Hailuodossa pääsee asumaan meren ympäröimänä. Luontokin on puhdas ja marja- ja sienimetsät hyvät.
   Liukkonen siirtyy työhönsä Karjasillan seurakunnan musiikkipainotteisen lastenohjaajan tehtävästä. Hänellä on kanttorin koulutus.
   – Olen ymmärtänyt, että työkuvani on Hailuodossa pääasiassa musiikkikeskeinen. Edeltävällä kanttorilla oli myös kasvatustyötä, mutta hänen tehtävänsä on jaettu muille työntekijöille.
   Hailuoto on pieni seurakunta ja työntekijöitä vain muutama. Liukkonen odottaakin, että pääsee paiskimaan hommia monipuolisesti. Erityisen innokkaasti hän suhtautuu seurakunnan kuorotoimintaan.
   Liukkonen aikoo ensin katsastella, mitä hyvää Hailuodon seurakunnan musiikkityössä on ja jatkaa siltä pohjalta. Toki hän myös tuo seurakuntaan jotakin uutta.
   – Toivon, että pystyn tarjoamaan monipuolista musiikkia ja rikastuttamaan jumalanpalveluselämää Hailuodossa eri tavoin. Hallitsen monta soitinta, joten voin elävöittää jumalanpalveluselämää muillakin kuin uruilla.
   Liukkoselta sujuvat viulu, piano, laulu, urut, kitara, viisikielinen kannel, ukulele ja monenkokoiset nokkahuilut.
   Uusi kanttori myöntää jännittävänsä pestinsä aloittamista.
   – Se on sellaista innostunutta jännittämistä, hän naurahtaa.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 23/2017